17. septembar 2020.17. sep 2020.
Nezgode ne znaju za koronu!
JAVNI ČAS POVODOM SVETSKOG DANA PRVE POMOĆI

Nezgode ne znaju za koronu!

Povodom obeležavanja Svetskog dana prve pomoći Crveni krst Koceljeva održao je u subotu javni čas pod sloganom “Nezgode ne znaju za koronu! Prva pomoć je uvek potrebna!”
Predavanje o ovoj temi za volontere i građane, uz poštovanje svih mera bezbednosti u cilju sprečavanja širenja korona virusa, organizovano je ispred prostorija ove humanitarne organizacije, a o prvoj pomoći govorila je dr Vesna Popović.
Tom prilikom je istaknuto da je cilj ovogodišnjeg obeležavanja međunarodnog dana prve pomoći da zainteresuje i podstakne što veći broj ljudi da nauče prvu pomoć ili obnove već ranije stečeno znanje. Osim toga, važno je nastojati širiti informacije i govoriti o značaju prve pomoći i to uključivanjem svih vidova komunikacije, bilo direktne, medijske ili elektronske.
Želja Crvenog krsta je, između ostalog, da motiviše sve partnere i u što većoj meri ojača saradnju sa njima.
Nezgode se događaju bez obzira na aktuelne okolnosti izazvane pandemijom i čini se da poznavanje prve pomoći u ovim prilikama dobija posebnu dimenziju i značaj.
Za ogroman broj spasenih ljudskih života u nesrećama zaslužni su oni koji su se zatekli na licu mesta i koji su želeli ali i znali da pomognu i reaguju blagovremeno u kritičnim momentima. Nadležni napominju da bi znanje iz prve pomoći bar zbog toga moralo biti deo zdravstvene kulture svakog građanina.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa