17. septembar 2020.17. sep 2020.
Složne komšije ofarbale zgrade
NOVA AKTIVNOST U BANSKOJ BARI

Složne komšije ofarbale zgrade

Proteklog vikenda su se organizovali i ofarbali donji deo ulaza osam i deset u Dr Andre Jovanovića. Deo zdrage je dobio novi izgled, a stanari su imali razumevanje za jedan od grafita – BCS (Bara centar sceta), koji je svojevrmeno nastao na zgradi broj osam
U nekoliko navrata pisali smo o komsijama u naselju Benska bara. Sticajem okolnosti i zbog izgradnje novog parka u ovom naselju, komšiluk je postao ono pravo, što bi rekli.
Komšije vode računa, koliko je u njihovoj moći o parku, koji je već bio meta vandala kada je i dalje nepoznat počinilac bacio Molotovljeve koktele u interaktivno brdo. Sprečili su nekoliko zakazanih tuča u ovom naselju. Zalivaju biljke i redovno čiste ovaj prostor.
Proteklog vikenda su se organizovali i ofarbali donji deo ulaza osam i deset u Dr Andre Jovanovića. Deo zdrage je dobio novi izgled, a stanari su imali razumevanje za jedan od grafita – BCS (Bara centar sceta), koji je svojevrmeno nastao na zgradi broj osam.
Sami su se organizovali i uradili mali posao koji puno govori o svima njima. Za vreme rada se čak nije govorilo ni o politici i izuzem pojedinih komšijskih ostrašćenih pogleda i komentara na temu „čiji su rto plaćenici i idioti“, sve je proteklo u najboljem redu.
Naravno da je bilo i onih koji su se ovoga puta „izvukli“, ali veoma brzo biće prilike da se i oni uključe u nove izazove. Stanari najavljuju da će zasaditi još nekoliko stabala, ali i pokušati da saniraju jedno stepenište.
Inače, noizgrađeni park u naselju Benska bara je postao za kratko vreme glavna atrakcija u Šapcu. Na deseti dece svih uzrasta svakodnevno boravi u njemu, za razliku od situacija kada je taj deo služio za noćne žurke pod prozorima stanara.

Ono što svakako prevazilazi brigu stanara je njihova nemoć da se starija deca odgovornije ponašaju prema inventaru ovog parka, jer je već stradala jedna od ljuljaški


Ono što svakako prevazilazi brigu stanara je njihova nemoć da se starija deca odgovornije ponašaju prema inventaru ovog parka, jer je već stradala jedna od ljuljaški. Gradska vlast bi trebalo ovaj park da sačuva tako što bi angažovala čuvara parka koji bi vodio računa da ne dolazi do uništavanja tek sagrađenog parka.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa