17. septembar 2020.17. sep 2020.
Nastavak borbe Mačve
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

Nastavak borbe Mačve

Borba za bodove, borba za opstanak, borba za trajanje, ističu u klubu. Klub funkcioniše u teškim uslovima. Rival stabilan sa tendencijom najviših dometa. Uloga favorita gostima
Stigao je i prvi bod sa gostovanja ove sezone. Šabačka MAČVA ima velikih problema sa realizacijom, te je i najrealnije bilo da taj saldo uveća defanziva. Odoleli su „crveno-crni“ u Novom Sadu protiv solidnog rivala, možda su mogli i do pobede, ali da je bilo preciznosti bilo bi i pre ovog meča više bodova. Bilo kako bilo, u uslovima u kojima funkcioniše i s obzirom na ciljeve, svaki bod je značajan.
- I pored teške situacije, igrači i stručni štab su pokazali odanost klubu i veliko razumevanje. Od kada sam ja u klubu uz određene poteškoće kao i većina klubova funkcionisali smo i napredovali u svakom pogledu. Međutim zbog poznate situacije u Šapcu, pandemije...nismo bili u mogućnosti da prihodujemo. Bez obzira na to mi nastavljamo borbu i očekujem razumevanje i podršku Šapčana i uveren sam da ćemo uz sve nedaće doći do cilja – optimista je predsednik kluba Ivica Kralj za klupski sajt.

PROLETER (NS) – MAČVA 0:0 (0:0)
Novi Sad. Bez gledalaca. Glavni sudija: Andrija Stojanović; pomoćnici: Miškeljin i Petković (svi Beograd). ŽUTI KARTONI: Marković, Adamović i Aničić (Mačva). CRVENI KARTONI: Andrejević (Proleter) u 91. minutu.
PROLETER (NS): Petrić, B. Milošević, Leandro, Andrejević, Kovačević, Jovanović (Pejić), Kojić (Ilić), Knežević (Vesić), Babić, Živojinović, Mirosavljev (Galić).
MAČVA: Gordić, Dabić, Ristivojević, Mijailović, Pejović, Božić (Zukanović), Ivić, Adamović, Obrovac, Marković (Dukić), Ortiz.


U pauzi je uigravan postojeći tim, jer novih imena nije bilo tokom pauze. Jedina izmena je odlazak Nikole Milinkovića u Loznicu. U ponedeljak u Šapcu će biti TSC Bačka Topola. Tradicijom i dužinom superligaškog statusa klub iza Šapčana, ali trenutnim sastavom, svakako ispred Mačve. Čini se da imaju sve što šabačkoj ekipi nedostaje, stabilnost i veliki kvantitet iz koga se gradi kvalitet. Srpski predstavnik na evrosceni u napadu ima jednog od vodećih napadača Srbije, Nenada Lukića. kvalitetne Zeca i Silađija, u defanzivi Vargu i Tomanovića, a na golu nekadašnjeg golmana Mačve, Filipovića. Ko može bolje postaviti defanzivu od nekadašnjeg reprezentativnog halfa Zoltana Saboa. Dobar posao u prelaznom roku napravili su sa angažovanjem Banjca iz Inđije. Bez zavaravanja, favoriti su i u Šapcu. Ipak, sva pažnja je njima trenutno usmerena na četvrtak i meč protiv čuvene Steaue u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. O Mačvi neće misliti pre ove utakmice, a možda, uz istorijsko slavlje ili žal na Šapčane ne budu usresređeni ni u naredna tri dana.
Trener Aničić ne može mnogo da kombinuje, ali se igrači dovoljno poznaju, te niko nadu ne može oduzeti. Topola ne briljira na početku, kao prethodne godine, nije prejak i dominantan rival, te strah, ne samo da nije dobrodošao, već je i nedopustiv. Prethodne sezone se Aničić u klub vratio neočekivanim remijem u Topoli 0:0, u Šapcu je rival nezasluženo pobedio, mogla bi i sreća da malo bude saveznik...

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa