24. septembar 2020.24. sep 2020.
Sa Jesenjeg turnira  sedam medalja
KK “Taur”

Sa Jesenjeg turnira sedam medalja

Bronza u glavnoj brzinskoj utakmici za Savu Markovića i Tadeu, kojoj je ovo prva utakmica nakon višemesečnog oporavka
Za KK “Taur” šabačke Srednje poljoprivredne škole smo već navikli da nas u sezoni takmičenja, skoro svakog vikenda obraduje sa nekoliko medalja. Međutim, protekla subota u ovom mladom klubu ostaće upamćena kao “dan trijumfa”. Sa “Jesenjeg turnira” u Beogradu “Taurovci su se vratili sa bronzanom medaljom iz glavne brzinske utakmice i šest zlatnih medalja iz predutakmica.
Zlato su ovom prilikom osvojili Ognjen Janković, Sava Marković, Mina Bogdanović, Dunja Purić, Anđelija Ćasić i Sofija Arsenović.



Zvezda dana je bio Sava Marković, još uvek aktuelni vicešampion države i njegova Tadea. On je u konkurenciji od 33 takmičara iz Srbije, Makedonije i Hrvatske, u glavnoj brzinskoj utakmici, osvojio treće mesto. Bronzana medalja poprima zlatnu patinu ukoliko se uzme u obzir činjenica da je “Jesenji turnir”, prva ovogodišnja utakmica na kojoj su Sava i Tadea zajedno učestvovali. Naime, grlo koje je sa Markovićem u sedlu prošle godine osvojilo drugo mesto na Prvenstvu Srbije, duže od šest meseci se oporavljalo od povrede.
Po planu takmičenja u vikendu pred nama sledi Prvenstvo Vojvodine u Novom Sadu. U kategoriji juniora za klub će nastupati Sava Marković i Ognjen Janković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa