24. septembar 2020.24. sep 2020.
Budite prijatelj svom licu
NAĐA TOMIĆ, KOZMETOLOG:

Budite prijatelj svom licu

Preventiva kao put do lepote i zdravlja. Procene i ocene koja vam krema za kućnu negu odgovara uvek prepustite profesionalcu kojem verujete. Španska kozmetika Skeyndor pouzdan prijatelj vašeg lica
Prvi jutarnji susret sa ogledalom ne mora da bude noćna mora. Sveža, zdrava i zategnuta koža lica u svakoj životnoj dobi žene, ne mora da bude nedosanjan san. Dovoljno je samo malo volje, vremena i adekvatne nege.
Za volju i vreme morate sami da se pobrinete, dok je za izbor adekvatne nege stručnjaci slažu najbolje konsultovati profesionalce i koristiti proverene kozmetičke preparate.
-Žene često greše, kako u ideji da je dovoljno da idu redovno kod kozmetičara na tretmane i zapostave kućnu negu, tako i u odabiru preparata za istu. Što se tiče prvog stava, moramo napomenuti da većina tretmana pravi rezultat daje samo u kombinaciji sa adekvatnom kućnom negom lica. Dok sa druge strane, te kreme kojima se kod kuće mažemo moraju biti odgovarajuće za nas i naš tip kože. Njih ne bi trebalo da biramo na svoju ruku i na osnovu samoprocene kože lica- ističe kozmetolog Nađa Tomić i dodaje:
-Izgled našeg lica ume da nas zbuni. Česti su primeri da žene misle da imaju masnu kožu, a zaprav je ona dehidrirana. Odabirom pogrešne kreme potom, naprave istu štetu na licu, kao i one dame koje se odluče da ne koriste ništa od preparative kozmetike između dva tretmana.
Za one koje su odlučile da budu iskreni prijatelji svom licu, u saradnji sa španskom kozmetičkom kućom Skeyndor, Tomićeva je organizvala besplatnu dijagnostiku kože. Zainteresovane Šapčanke su imale prilike da provere u kakvom je stanju njihova koža i dobiju savet na koji način da je neguju i povrate joj stari sjaj.
-Aparatom smo proveravali stanje kože lica naših sugrađanki. Od slučaja do slučaja smo gledali da li je ona dehidrirana, da li postoji neki problem sa pigmentacijom, u kojem su stanju pore i na osnovu toga preporučivali tretmane i kreme za kućnu negu. Svi preparati su prestižne španske kozmetičke kuće Skeyndor, za koje sam se tokom dugogodišnjeg iskustva rada sa njima uverila da su odličnog kvaliteta- napominje Nađa Tomić i na pitanje kada se počinje sa brigom o koži lica odgovara:
-Nikad nije rano. Svaki tretman i preporuka se rade u skladu sa godinama i aktuelnim stanjem kože. Ono što već mlade devojke treba da znaju da je sve u preventivi, odnosno da se kod kozmetičara ne ide kada se pojavi neki problem, već da se ta koža na adekvatan način neguje kako do problema ne bi ni došlo. Naravno, pre pojave prvih bora počinje se sa tretmanima za hidrataciju, pa se kasnije, shodno potrebama uvodi antiejdž. Dok ono što ni jedna generacija ne sme da izbegava su osnovni, higijenski tretmani čišćenja lica, koji su ujedno i preventiva i podloga za sve ostale tretmane i negu- savetuje Nađa Tomić.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa