24. septembar 2020.24. sep 2020.
Regionalna deponija
SAOPŠTENjE iz Kabineta načelnika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca

Regionalna deponija

Sporazum, a odnose se na infrastrukturne kapacitete upravljanja otpadom. Osnovni cilj upravljanja otpadom jeste zaštita životne sredine. Jedan od zaključaka je da se u svakoj od pomenute četiri lokalne samouprave predloži lokacija za transfernu stanicu
U sklopu realizacije Projekta Regionalne deponije “Eko Tamnava”d.o.o. Ub, nastavljene su aktivnosti oko pridruživanja četiri lokalne samouprave sa područja Mačvanskog upravnog okruga Regionalnoj deponiji. S tim u vezi održan je u utorak 22. septembra u Gradskoj upravi grada Loznice sastanak na temu opravdanosti pridruživanja Regionalnoj deponiji Kalenić grada Loznice i opština Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik Regionalnom centru za upravljanje otpadom “Eko -Tamnava” d.o.o. Ub. Studija je privedena kraju od strane obrađivača, CIP Beograd.
Učešće u raspravi uzeli su načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, Zoran Petrović, “Eko Tamnava”d.o.o., sa saradnicima, predstavnici grada Loznice i opština Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija.
Predstavnik obrađivača CIP, Gorica Aleksić Milosavljević je prezentovala nacrt Strategije opravdanosti o pridruživanju pomenutih lokalnih samouprava sa područja ovog Upravnog okruga, koja je urađena na osnovu njihovih predloga i podataka koji su uključeni u Sporazum, a odnose se na infrastrukturne kapacitete upravljanja otpadom. Osnovni cilj upravljanja otpadom jeste zaštita životne sredine. Jedan od zaključaka je da se u svakoj od pomenute četiri lokalne samouprave predloži lokacija za transfernu stanicu. Nastaviće se aktivnosti u pravcu finalizacije ovog Projekta.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa