24. septembar 2020.24. sep 2020.
Moguća revizija budžeta
TREĆA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Moguća revizija budžeta

Pored prihvatanja rešenja o razrešenju i imenovanju 10 predsednika i članova Upravnih odbora više javnih preduzeća i jednog Nadzornog odbora, Javnog komunalnog preduzeća “Bogatić”, dosta vremena oduzela odbornička pitanja. Sednici nisu prisustvovali odbornici Socijalističke partije Srbije
Prvo su usvojeni predlozi za razrešenja i imenovanja, predsednika i članova Upravnih odbora: Centra za socijalni rad u Bogatiću, Narodne biblioteke “Janko Veselinović”, Turističke organizacije i Predškolske ustanove “Slava Ković”. Potom i predlog rešenja o razrešenju, a onda i imenovanju novih predsednika i članova Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća Bogatić.
Najviše zabrinutosti izazvala je poslednja tačka dnevnog reda, odbornička pitanja u kojoj su svoje vizije i pitanja izneli odbornici Aleksandar Ilijašević iz Badovinaca i Siniša Sević iz Crne Bare.
Ilijašević je, primera radi izrazio potrebu za revizijom opštinskog budžeta, koji je prema njegovom saznanju u minusu oko 150 miliona dinara. Komentarišući odgovore na njegova pitanja sa prošle sednice o potrošnji sredstava opštine za rad Fudbalskog kluba “Mačva” i Rukometnog kluba, u prvom slučaju od 9,2, a u drugom 5 miliona dinara, konstatovao je da su to velika sredstva i duplo više od predviđenih budžetom. Između ostalog i u ovome treba tražiti razloge svojevrsnog manjka u opštinskoj kasi, zbog čega su ugrožene neke osnovne aktivnosti u ovoj lokalnoj samoupravi.
Predsednik Skupštine opštine Bogatić Siniša Puzić, konstatovao je da stanje u opštini, kada su finansije u pitanju, nije bilo nikad gore u poslednje dve decenije.
Ovoj sednici nisu prisustvovali odbornici Socijalističke partije Srbije. Stiče se utisak da se revizija budžeta nameće kao jedan od najverovatnijih poteza nove opštinske vlasti.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa