24. septembar 2020.24. sep 2020.
foto: Sajt FK Mačva

foto: Sajt FK Mačva

FUDBAL: SUPER LIGA

Visoko je Banovo brdo

Čukarički apsolutni favorit u subotu. U vrhu kvaliteta i organizovanosti već nekoliko sezona. TSC ostavio još jedan trag na „crveno – crnima“. Bez pojačanja neki problemi nerešivi
Verovatno ni najveći optimisti ne očekuju ništa više od poraza ovog vikenda, jer sve ukazuje na to. Mogućnost nečeg većeg je sada daleko preko granice čuda. ČUKARIČKI je najorganizovaniji i dugo jedan od najkvalitetnijih klubova u državi. Stabilnost im daje mogućnost da stalno stvaraju kvalitetan sastav i jednostavno su, u ovom trenutku bolji od MAČVE koja vodi borbu sa problemima, posebnu bitku gde je rival, za sada, prejak.
Ovog leta nije bilo značajnijih odlazaka iz kluba, jedino je istekla pozajmica Mićinu i Tediću. Najzvučnije ime koje je stiglo u Beograd je Danilo Pantić, na pozajmicu iz Čelzija. Docić, Kajević, Stefan Šapić, Eze, Stevanović su uglavnom oslonac tima, uz našeg sugrađanina Veljka Birmančevića. Od ovog leta alternativa u defanzivi je dojučerašnji igrač Mačve Tošić. Značajan pečat u igri ostavio je trener Veselinović koji je nedavno prihvatio ponudu iz Emirata, ali stil se neće menjati, jer će njegov pomoćnik Dušan Đorđević predvoditi ekipu.

MAČVA – TSC 1:4 (0:3)
Stadion Mačve. Bez gledalaca. Glavni sudija: Miloš Milanović (Ćuprija), pomoćnici: Grujić (Niš) i Milićević (Prokuplje). STRELCI: Adamović u 56. za Mačvu; Banjac u 8. i 17, Santrač u 24. i Tomanović u 64. minutu za TSC. ŽUTI KARTONI: Adamović, Mijailović, Zukanović (Mačva); Petrović (TSC).
MAČVA: Gordić, Pejović (Dukić), Ristivojević, Ivić, Mijailović, Dabić, Adamović, Božić (Zukanović), Obrovac (Knežević), Ortiz (Tripković), Marković (Šušnjar).
TSC: Filipović, Varga, Antonić, Babić, Petrović (Ponjević), Santrač (Tumbasević), Tomanović, Zec (Đurić), Milićević, Banjac (Duronjić), Lukić (Silađi).


Trener Mačve Dragan Aničić, za sada je suočen sa situacijom da nema dovoljno igrača na raspolaganju, da su značajne promene u igri moguće samo minimalno, te da svakim kolom je veće opterećenje, jer je umor nemilosrdan. Muka napada ne prestaje već drugu sezonu, a sada se pridružuju problemi u defanzivi. Protiv TSC dogodilo se nešto slično kao u duelu sa Spartakom. Primljen gol poruši sve planove, rival kao da oseti priliku i dominacijom reši meč. Ovdašnji klub rivala skenira na osnovu pretpostavki kako će igrati, dok protivnik Mačve praktično zna koji će sastav biti na terenu, jer baš prostora za rotaciju nema. U zbiru, bez novih imena, suviše je preteških zadataka za „crveno-crne“ ove sezone. U subotu od 16 jasno je ko je favorit, a ko autsajder.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa