24. septembar 2020.24. sep 2020.
foto: seha liga ofic. sajt

foto: seha liga ofic. sajt

RUKOMET: KUP SRBIJE

ČIJI JE KUP?

Nikome primaran, ali svako želi pehar. Istovremeno kraj prethodne i početak nove sezone. Svi se pripremali u specifičnim uslovima. Finale pre finala duela šampiona i vicešampiona
Onaj ko se u subotu bude radovao uzdižući trofej dok se sa razglasa bude čuo „Kvin“ biće kraće nego ranije vlasnik prelaznog pehara. Tek oko pola godine čuvaće znamenje pre novog izazova i finalnog turnira 2021. Već je septembar na izdisaju, a formalno, rukometna sezona 2019/20. tek će biti zatvorena na finalnom turniru Kupa u Zrenjaninu.
Nijedna od ekipa učesnica ne naglašava ovaj turnir kao primaran u sezoni, ali svi žele da novu sezonu počnu sa peharom. Dve najbolje srpske ekipe Vojvodina i METALOPLASTIKA igraće u polufinalu. Branilac trofeja protiv vicešampiona Srbije. Ekipe su izmenjene u odnosu na prethodnu sezonu.
Novosadski klub su napustili: Sretenović, Milašević, Prodanović, Ovčina, Ilić, Medurić, Vučković, Stojković, Petrović, ali su ga pojačali: Beljanski, isskusni internacionalac, potom Kurteš (pivotmen), na krilima su nove alternative Milenković (Dinamo) i Rađenović (Borac BL). Vukovljak (Spartak) , Mirković (Borac BL) i Halibegović (Katar) su nove opcije na beku. Uz izmene u ekipi, na klupi je stanje neopromenjeno, jer je Rojević produžio ugovor. Imali su novosadski „crveno-beli“ maksimalan učinak u pet pripremnih mečeva (Jugović, C. Zvezda dva puta, Proleter, Spartak). Kao osvajači duple krune i branioci trofeja, Vojvodinu mnogi vide i kao prvog favorita za vikend.

Poznat poslednji rival
U drugoj grupi Super lige rival Metaloplastici biće i kragujevački „Radnički“. U baražu za popunu elite, po propozicijama Rukometnog saveza Srbije, Kragujevčani su pobedili negotisnki „Hajduk Veljko“ 26:23. Meč je odigran u Nišu. Prvenstvo startuje 3. oktobra.
Pripremni mečevi
Proleter – Metaloplastika 28:40.
Partizan – Metaloplastika 24:26.
Jugović – Metaloplastika 29:24.
Dinamo (P) – Metaloplastika 30:24.
Metaloplastika – Proleter 34:19
C. Zvezda – Metaloplastika 23:27


METALOPLASTIKA poput velikog rivala, u sezonu ulazi sa starim trenerom, Veselinom Vukovićem i izmenjenim sastavom. Nisu više tu: Jandrić, Milić, A. Babić, Čagalj, Kljajić, Matičić, Gojković, ali su tu od novih imena: Lisica (Kikinda) i Brajović (Rumunija), koji su pojačanja u bekovskoj liniji. Radisavljević (C. Zvezda) je novi golman, Jevtić (Bijeljina) pivotmen, Srdanović (Leotar) će biti konkurencija na krilnoj poziciji. Svakako među pojačanja možemo računati i povratak Vorkapića, reprezentativnog krila posle teže povrede.
-Ne putujemo da budemo jedan od četiri učesnika, želimo da budemo konkurentni i pokušamo da dođemo do trofeja, to je želja i obaveza. Svi su radili u specifičnim okolnostima i videćemo kako će se to odraziti na igre. Nije u pitanju samo epidemija, već i njom uslovljen rad isključivo napolju do pre nekoliko dana. Prepustio bih ulogu blagog favorita rivalu. Imali su i oni mnogo izmena, ali manje nego mi, bar kada govorimo o igračima sa značajnijom minutažom. Upoznali smo i Partiza i Dinamo, ali o njima ukoliko zaslužimo finale – istakao je trener Šapčana Veselin Vuković.
U drugom polufinalu pančevački Dinamo, takođe u promenjenom sastavu igra protiv ojačanog, ali i dalje maldog tima Partizana. Finale je u subotu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa