24. septembar 2020.24. sep 2020.
Foto: FB VK Šabac

Foto: FB VK Šabac

VATERPOLO: PRVA SUPER LIGA

DERBI POČETAK SEZONE

Dva od četiri direktna konkurenta u borbi za titulu igraju međusobno u prvom kolu. Kragujevčani stvorili izuzetan tim, ciljaju duplu krunu. Repriza finala Kupa iz prethodne dve sezone
Sezona je duga, tek sledi prva runda, međutim u „vodenom ringu“, odmah sledi okršaj teškaša, klubova koji ne kalkulišu mnogo oko ambicija, jednostavno, neskriveno, žele titulu, duplu krunu. ŠABAC i RADNIČKI KRAGUJEVAC su klubovi koji su trenutno vlanici domaćih trofeja i po mnogima, da nije bilo korone, verovatno bi bili i prvi takmaci u borbi za pehar i ovog proleća, no isto ciljaju i izmenjene ekipe u novoj sezoni.
Šampion Srbije ŠABAC dobio je novog trenera. Svima znani EMIL NIKOLIĆ preuzeo je tim i mora biti adut, jer nema trofeja na klupskom nivou koji nije osvojio u karijeri. Donosi iskustvo nastupa na apsolutno svim takmičenjima i kako navodi, cilja uvek najviše, a za to morate da pobeđujete svakoga.
-Radnički je izuzetno jak tim, odlično pojačan tokom leta, žele titulu kao i mi. Nedostajaće nam publika u derbiju, ali verujem da imamo kvalitet za pobedu i ne razmišljamo o bilo kojem drugom ishodu u subotu. Hoćemo da pobedimo, obradujemo navijače i nadam se skorom ponovnom susretu – istakao je Emil Nikolić na nedavnoj konferenciji za medije.

Foto: FB VK Šabac


Leto je u Šabac vratilo Marka Jankovića iz Crvene Zvezde, a dovelo reprezentativca Ognjena Stojanovića (Miškolc – Mađarska), članove reprezentacije Crne Gore Savo Ćetkovića (Budva) i Filipa Gardaševića (Jadran HN), uzdanicu reprezentacije Slovačke Mareka Tkača (Pan – Francuska), Stefana Ilića (C. Zvezda). Ostali su u timu: Marković, Filipović, Repanović, Velkić, Vučinić, Eraković, Vasović. Od igrača sa značajnijom minutažom, u timu više nisu M. Radulović (Radnički), Vasić (Dinamo Tbilisi) i N. Radulović (Novi Beograd).
Već nekoliko sezona, kragujevački Radnički je najaktivniji tokom prelaznog roka. Šestu sezonu tim predvodi Uroš Stevanović, a na raspolaganju ima brojne novajlije. Pojačao ih je, kako su oni naznačili, najveće ime tokom prelaznog roka Strahinja Rašović, naš reprezentativac koji je nastupao za Eger, potom reprezentativac Crne Gore Aleksa Ukropina, član nacionalnog tima Rusije Nikita Krug, potom Miloš Miličić (Miškolc) i dojučerašnji igrač Šapca Marko Radulović. Oni su pojačali konkurenciju ekipe gde su već: Lukić, Toholj (članovi šampionskog tima Šapca), Dobožanov, Stanojević, F. Janković, Todorovski.
-Tim je iskusniji i kvalitetniji, a plan nam je da napravimo korak dalje. Lane smo osvojili Kup, sada želimo i prvenstvo. Ali smo i svesni da trofeje ciljaju i Novi Beograd, Šabac i Crvena zvezda – rekao je za Novosti Uroš Stevanović.
Neretko su ovi rivali igrali međusobno prethodnih sezona. Šabac je uspešniji u tom periodu. Na domaćoj sceni, u četiri poslednja meča, Šapčani su pobedili u tri, kao i u finalu Kupa 2018. godine. Radnički se radovao u poslednjem zvaničnom meču, finalu Kupa 2019. Poslednji prvenstveni dueli odigrani su u Super ligi 2019. kada je Radnički pobedio 7:6 u Kragujevcu, ali je Šabac „razbio“ snažnog rivala na svom bazenu 10:3.
Ostaje žal za publikom, jer će meč biti odigran pred praznim gledalištem, a nesumnjivo bi bazen bio ispunjen u ovom duelu. Prvo kolo ne rešava ništa, ali uspešniji stiče veliko samopouzdanje, što u izjednačenoj ligi često pravi razliku na kraju, no, duga je sezona.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa