1. oktobar 2020.1. okt 2020.
Borićemo se do Strazbura
KONFERENCIJA LISTE “ŠABAC JE NAŠ”

Borićemo se do Strazbura

“Ako su sve institucije u ovoj državi zarobljene iscrpećemo procedure pred njima i nastaviti u Strazburu. Sva vlast i pravo leži na građanima koji to svoje pravo i vlast iskazuju kroz slobodne izbore” rekao je nosilac liste “Šabac je naš” Nebojša Zelenović
Nosilac liste “Šabac je naš” i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović održao je u petak konferenciju za medije na kojoj je pozvao sve ljude koji “imaju potrebu i želju da brane normalan život i koji žele da spreče kriminalce da osvoje grad”, a koji glasaju na biračkim mestima na kojima se ponavljaju izbori 3. oktobra da izađu na izbore. Istakao je da nastavljaju borbu i da se neće predati.
-Verujem u snagu slobodnih građana. Borićemo se do Strazbura. Ako su sve institucije u ovoj državi zarobljene iscrpećemo procedure pred njima i nastaviti u Strazburu. Neće nam biti prvi put. Pozivam sve Šapčane koji su na prethodnim izborima glasali za druge liste koje su u međuvremenu odustale od ove borbe ili nisu izašli na izbore, da 3. oktobra izađu i glasaju za našu listu i one liste koje istrajavaju u borbi da Šabac ne padne u ruke organizovanog kriminala, rekao je Nebojša Zelenović.
Takođe je govorio i o krivičnim prijavama koje su podnošene tokom ovog izbornog procesa. Zelenović je još jednom podsetio da je zbog neregularnosti na glasanju podneto više desetina krivičnih prijava, ali da odgovora od tužilaštva još nema.

Grad funkcioniše normalno
Gradonačelnik je naveo da Gradska uprava i javna preduzeća rade nesmetano, uprkos tome što izbori još nisu završeni.
-Na računu Grada ima blizu 200 miliona dinara. Novac se troši prema odlukama koje je donela Skupština Grada Šapca. Zna se kako se troši svaki dinar. Iako su neverovatne okolnosti i priliv u budžetu će biti manji zbog epidemije korone, budžet Grada Šapca nije ugrožen. Teško mi je kada prolazim kroz grad i vidim ljude sa debelim dosijeima po kafićima kako jedva čekaju da se dokopaju plena. Mi borbu nastavljamo i nećemo se predati. Grad funkcioniše. Svima se plaća sve na vreme. Ovim gradom se odgovorno i savesno upravlja, rekao je Nebojša Zelenović.


-Mi smo podneli krivične prijave protiv 55 lica za krađu koja se desila na izborima 21. juna. Ništa se do sada nije
desilo, osim informacije da se sada time bavi Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu. Sva vlast i pravo leži na građanima koji to svoje pravo i vlast iskazuju kroz slobodne izbore. Onog trenutka kada im to neko oduzme, taj je izvršio atak na ustavni poredak. To je najozbiljnije krivično delo, kojim se urušava ustavno uređenje jedne države. Podneli smo krivične prijave protiv organizovane kriminalne grupe na čijem čelu je Milan Ostojić Sandokan i u kojoj se nalaze svi visoki funkcioneri Srpske napredne stranke u Šapcu, kao i protiv načelnika Policijske uprave i načelnika Mačvanskog upravnog okruga i svih drugih stranačkih funkcionera i kriminalaca koji čine Sandokanovu grupu. Očekujemo da će neki organ nešto da uradi po tom pitanju, rekao je Zelenović.
Kao dokaz da institucije ne služe tome da zaštite izbornu volju građana i da odbrane Zakon naveo je postupanje u Višem tužilaštvu, kome je podnet prigovor protiv Svetlane Nedeljković, opštinskog javnog tužioca u Šapcu i Aleksandra Protića, zamenika opštinskog javnog tužioca u Šapcu.
-Upućen je prigovor na njihov rad, zbog toga što je izvršeno odbacivanje krivične prijave protiv Bojane Čurović, člana Gradske izborne komisije ispred SNS, koja je pokušala da naknadno ubaci nedostajući dokument u dokumentaciju prilikom predaje liste SNS i u tome je uhvaćena. Krivično delo je priznala više puta. Bez znanja podnosioca prigovora, Valentine Lovrin Jevtić, 1. juna je OJT odbacilo krivičnu prijavu, bez izvođenja i jednog dokaza. Tek kada je istekao rok za podnošenje prigovora podnosila je o tome obavešten. Očekujem da će Više tužilaštvo da postupi po ovom slučaju. Mi smo svakoj instituciji i ovog grada i države dali priliku da radi svoj posao, rekao je Zelenović.
Na pitanje novinara da prokomentariše dogovore Evropske zelene partije sa SNS Zelenović je rekao da je jednom broju ljudi zbog toga laknulo.
-Teško je objasniti kako je neko, ko je učestvovao u podnošenju krivične prijave za krađu na izborima 21. juna, u toku izbora, koji nisu završeni odlučio da promeni stranu. Mislim da je objašnjenje treba da se traži na onoj strani koja je stranu promenila i jedva čekam da ga čujem, rekao je Zelenović.
Gradonačelnik je još jednom ponovio da ne može da razume da neko u sred izbornog procesa menja stranu. Istakao je da je lista “Šabac je naš” svaki glas na izborima dobila iskreno, pošteno i na svoju politiku.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa