1. oktobar 2020.1. okt 2020.
Daj pedalu raku
Zajednička vožnja biciklima i rolerima na ruti Mačvin stadion - Savska avenija

Daj pedalu raku

„U subotu, 3. oktobra 2020. godine tačno u 12 sati(podne) podići će se zastava manifestacije na vidnom mestu. Vožnja kreće od Mačvinog stadiona - gde se nalazi mural nastao u okviru projekta SuperModel za osnaživanje devojčica i žena, a posvećen je ženi herojki (autorka Andrea Damnjanović, učenica Srednje škole primenjenih umetnosti) i vozimo do trga na Savskoj aveniji gde ćemo čuti obraćanja fitnes i medicinskih profesionalaca i družiti se i razgovarati o zdravom životu“
Oktobar je međunarodni mesec svesti i borbe protiv raka dojke. Događaj „Daj pedalu raku“ je tradicionalna manifestacija koja se održava već šest godina i podrazumeva gradsku vožnju bicikala, trotineta i rolera uz prateće sadržaje radi dizanja svesti o važnosti preventive i zdravih stilova života.
Ove godine manifestacija je regionalnog karaktera i uključuje više od 29 gradova i opština (vozi se u Beogradu, Ljubljani, Vrnjačkoj Banji, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Trsteniku, Lapovu, Stopanji, Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Topoli, Pančevu, Čačku, Kučevu, Velikom Gradištu, Sremskoj Mitrovici, Sremskoj Kamenici, Užicu, Aranđelovcu, Svrljigu, Smederevu, Arilju, Gornjem Milanovcu, Zaječaru, Šapcu, Jošaničkoj Banji i drugim koji se još prijavljuju), a već godinama unazad podržana je od strane Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta, Instituta za javno zdravlje Srbije i Vojvodine, Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu i Sremskoj Kamenici i mnogih institucija i pojedinaca u regionu.
-Vozimo ZA ZDRAVLjE i poručujemo DAJ PEDALU RAKU!
3. oktobra 2020. godine tačno u 12 sati (podne) podići će se zastava manifestacije na vidnom mestu.
Vožnja kreće od Mačvinog stadiona - gde se nalazi mural nastao u okviru projekta SuperModel za osnaživanje devojčica i žena, a posvećen je ženi herojki (autorka Andrea Damnjanović, učenica Srednje škole primenjenih umetnosti) i vozimo do trga na Savskoj aveniji gde ćemo čuti obraćanja fitnes i medicinskih profesionalaca i družiti se i razgovarati o zdravom životu.
Inicijatorka događaja je Milica Bondžić i Ženski centar Milica iz Vrnjačke banje. U Šapcu, partneri u organizaciji događaja su Nika Fitness studio i Znanje za zdravlje. Pokloni koji će učesnice i učesnici dobiti uključuju knjigu Senke Marić „Kintsugi tijel” a koja je prošle godine nagrađena prestižnom regionalnom nagradom Meša Selimović a govori o iskustvu borbe protiv raka dojke, poklone brenda „Samo nežno prema sebi“ koji afirmiše brigu o sebi i majice i torbe čiji dizajn potpisuje Nina Živković u znak podrške Šapcu i inicijativi Daj pedalu raku- objašnjavaju organizatori.
Sve aktivnosti su nastale i realizuju se uz poštovanje preporuka grada, Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja - biće obezbeđene maske i dezinfekcija za sve učesnice i učesnike, a bezbedna distanca će biti održavana i u vožnji i na mestima okupljanja.
U slučaju vanredne situacije, primenjivaće se mere propisane od strane nadležnih organa.
Generalni pokrovitelji događaja OTP banka i OTP osiguranje “Moja preventiva”. Događaj su podržali i Kontrast izdavaštvo, Jana Oršolić i brend „Samo nežno prema sebi”, OK klub kao i mnogi drugi pojedinci, grupe i organizacije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa