1. oktobar 2020.1. okt 2020.
Brza i efikasna reakcija
Funkcionisanje zdravstvene zaštite i rada zdravstvenih ustanova Mačvanskog upravnog okruga u vreme pandemije korona virusa

Brza i efikasna reakcija

Reagovalo se brzo i efikasno što je uticalo da se zdravlje stanovništva zaštiti od pošasti koja je zahvatila ne samo Srbiju već čitavu planetu. Lokalne samouprave su bile u svakodnevnoj komunikaciji sa Okružnim štabom za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga
Specijalna bolnica za rehabilitaciju ”Banja Koviljača”, bila je domaćin sastanka koji je u petak 25. septembra, održan na temu funkcionisanja zdravstvene zaštite i rada zdravstvenih ustanova Mačvanskog upravnog okruga u vreme pandemije korona virusa, zarazne bolesti COVID-19. Sastanku su prisustvovali v.d. direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja prof. dr Sanja Radojević Škodrić, sa članovima Kabineta, v.d. direktor Filijale za Mačvanski okrug Jelena Pavlović, šefovi ispostava Filijale za Mačvanski okrug, direktori opštih bolnica i domova zdravlja sa područja Upravnog okruga, direktor Apotekarske ustanove Loznica i zamenik direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac. Događaju je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.
Na početku sastanka prisutne je pozdravila v.d. direktor Filijale Šabac Jelena Pavlović. Tom prilikom ukazala je na rezultate Filijale u prethodnom periodu i funkcionisanje zdravstvene zaštite u periodu epidemije.
U ime domaćina, Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Banja Koviljača” učesnike sastanka je pozdravio v.d. direktor prim. mr. sci. med dr Aleksandar Jokić, fizijatar-balneoklimatolog.
-Ova ustanova je po prvi put u svojoj novijoj istoriji obustavila rad i prekinula lečenje pacijenata, nakon proglašenja vanrednog stanja, jer je Odlukom Vlade Republike Srbije stavljena na spisak zdravstvenih ustanova određenih za izolaciju i oporavak bolesnika inficiranih korona virusom. Uz ogromne napore obavili smo postavljene zadatke, ozbiljnošću i požrtvovanim radom svih zaposlenih- naveo je u svom obraćanju dr Jokić.
Istorijat i rad Specijalne bolnice Banja Koviljača prisutni su imali priliku da vide u dokumentarnom filmu koji je ovom prilikom prikazan.
V.d. direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Prof. dr Sanja Radojević Škodrić istakla je između ostalog zadovoljstvo održavanjem sastanka jer se u neposrednom kontaktu sa saradnicima iz zdravstvenih ustanova upoznala sa problemima koje imaju u svom radu. Fond je obezbedio dovoljne količine aparata, lekova medicinskog materijala, lične i zaštitne opreme za potrebe ustanova na području ovog Upravnog okruga. Naglasila je i da je materijalni položaj zaposlenih u zdravstvenoj zaštiti u vreme pandemije u značajnoj meri poboljšan većim platama i stimulacijama od strane Republičkog fonda i Ministarstva zdravlja.
Opšta bolnica Šabac je po rečima direktora dr Slobodana Popovića vraćena u redovan režim rada i sve službe ponovo primaju pacijente upućene na specijalističke preglede.
U sadržajnom razgovoru bilo je reči i o saradnji Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje sa Filijalom za Mačvanski okrug u vreme otpočinjanja pandemije Kovid 19 i tokom njenog trajanja. Pružena je velika pomoć svim lokalnim samoupravama ovog Upravnog okruga u obezbeđenju neophodne zdravstvene opreme, kako bi se posledice epidemije što manje odrazile na naše građane. Reagovalo se brzo i efikasno što je uticalo da se zdravlje stanovništva zaštiti od pošasti koja je zahvatila ne samo Srbiju već čitavu planetu. Lokalne samouprave su bile u svakodnevnoj komunikaciji kako sa Okružnim štabom za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga i komandantom štaba Vladanom Krasavcem, tako i sa odgovornima u Filijali Šabac u pogledu pružanja instrukcija i saveta za delovanje u vreme epidemije. Saradnja će se i ubuduće nastaviti u pogledu podrške lokalnim samoupravama iz delokruga rada i postupanja Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja.
U ime Mačvanskog upravnog okruga i u svoje lično ime sve prisutne je pozdravio načelnik Vladan Krasavac. Izrazio je spremnost da sa svoje strane omogući brži protok informacija i pružanje neophodne pomoći lokalnim samoupravama prema Republičkom fondu, kako bi se posebno u vreme epidemije, omogućila zaštita stanovništva i efikasno funkcionisanje državnih organa na području Upravnog okruga. Zadovoljan je načinom saradnje i komunikacije koja postoji na relaciji lokalna samouprava-Republički fond zdravstvenog osiguranja i filijala Šabac. Očekuje da se u narednom periodu ovakava saradnja nastavi i unapredi,a sve u interesu svih naših građana.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa