1. oktobar 2020.1. okt 2020.
Stručno i praktično
DRUGA GODIŠNjICA RADA SPORTSKOG
UDRUŽENjA DELKE FUDBAL- BADOVINCI

Stručno i praktično

Povodom druge godišnjice uspešnog rada Sportsko udruženje “Delke fudbal” u Badovincima je na tamošnjem seoskom fudbalskom igralištu, prošlog vikenda održalo prigodnu manifestaciju.
Ona se sastojala iz stručno-edukativnog dela i fudbalske utakmice koju su odigrali izabrani fudbaleri od 18 do 24 godina starosti (crveni i plavi), svrstani u dve ekipe.
Za malobrojnu grupu trenera i sportskih radnika u ovom kraju, prvo je održana fudbalska tribina edukativnog sadržaja u kojoj su se slušaocima obratili: Svetlana Bilić iz Rume ( internacionalni sudija ), koja je više puta nastupala na evropskoj i svetskoj sceni. Potom je govorio, bivši fudbaler i trener Radomir Jovičić, kao i nekadašnji fudbaler šabačke “Mačve”, “Galenike”, “Maribora”, izuzetan fudbalski stručnjak i trener Slobodan Milinković.
- Raduje me posebno, što je mladi trener Ivan Knežević iz Dublja, predvodio selekciju plavih, igrača do 24 godine starosti u kojoj su bili zastupljeni igrači iz skoro svih ovdašnjih sela. To jasno govori o zainteresovanosti mladih na selu za ovaj dinamičan sport. Selekciju crvenih predvodio je Dejan Obradović iz Loznice, a u njoj su bili uglavnom igrači sa prostora Mačvanskog okruga, kaže alfa i omega Udruženja “Delke”, Miroslav Delić.
On dodaje da su ispoštovali sve mere zdravstvene zaštite zbog delovanja korona virusa i da je najveći problem bilo gostovanje igrača iz Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore.
Pominje i sudije Miroslava Jokića iz Klenja, sa pomoćnicima Slobodanom Kojićem iz Badovinaca i Zlatkom Dukićem iz Bogatića.
Rezultat od dva prema nula za crvene je, kaže Delić bio u drugom planu, a u prvom druženje, neka nova prijateljstva i buduća saradnja.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa