1. oktobar 2020.1. okt 2020.
foto: KSS

foto: KSS

KAJAK: SVETSKI KUP

Grujić do nove medalje

Na najvećem takmičenju ove godine, kada su u pitanju kajakaši seniori, u sezoni potpuno devastiranoj Kovidom 19, šabački kajak ne samo da je imao predstavnike, već je nastavio niz osvajanja međunarodnih odličja.
Svetski kup u Segedinu zatvorio je kajakašku sezonu, a Šabac ima još jednu bronzu. Olimpijac, nekadašnji evrospki i svetski šampion u dvosedu na 200 metara Nebojša Grujić, postao je deo treće posade sveta u četvorosedu na pola kilometra. Gruja je u kvartetu koji još čine: Marko Novaković (kolega iz dovseda na 200 metara koji je godinama dominirao svetom i učestvovao na Igrama u Riju 2016.), Marko Dragosavljević i Anđelo Džombeta, treći prošao kroz cilj u vremenu 01:23,14. U izuzetnoj trci najbrži su bili Francuzi, drugi Ukrajinci.
-Konačno smo probili led. Ova posada se sprema godinama, toliko puta smo bili blizu medalje, sada smo konačno uspeli. Imamo tri sprintera u čamcu, odlično smo startovali što je olakšalo put do medalje. Biće to veliki zamajac za nas u narednoj sezoni – rekao je as KK „Zorka“.
Šabački kajak su predstavljali još Mihailo Subotić (K1 1.000) i mladi Branko Lagundžić, zlatni sa Olimpijskih nada, koji je na seniroskom takmičenju veslao sa Džombetom u dvosedu na 1.000 metara. Subotić je u jednosedu doveslao do B finala, dok je dvojcu svega četiri stotinke nedostajalo za finalni okršaj, ali je ipak morao da se zadovolji polufinalom i četvrtim mestom u svojoj grupi.
Tek nekoliko takmičenja obeležilo je kajakašku godinu. Šabački kajak osvojio je dve medalje na međunarodnom nivou. Branko Lagundžić je pobednik Olimpijskih nada u jednosedu na 500 metara, dok je Grujić bronzani na Svetskom kupu (K4 500). Na domaćoj sceni „Zorka“ je sveukupni vicešampion Srbije ekipno, ali i juniorski prvak u ekipnoj konkurenciji, a zajedno sa „Tarketom“ potvrdila dominaciju kajakom „u dvoje“. Naredna godina je olimpijska i još postoji šansa da imamo svog reprezenta u Tokiju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa