1. oktobar 2020.1. okt 2020.
foto: pixabay

foto: pixabay

KOŠARKA: PRVA ŽENSKA LIGA

Polovično i senzacionalno

Iako naslov može delovati kontradiktorno, opšti stav je da je polovičan učinak u prva dva kola Prve lige, za šabački „Dugu“, novajliju u ligi i najmlađi tim, apsolutno je neverovatan, jer su u tri dana odmerili snage sa prvim favoritom za titulu i braniocem titule. Ko vidi samo drugi rezultat, rekao bi da je danak neiskustvu preveliki u ženskoj košarkaškoj eliti, a opet prvo kolo pokazuje da može se pobediti i objektivno najbolji tim Srbije.
Prognoze pre prvog meča su govorile da će poraz od Kraljevčanki biti izražen možda i u više desetina poena razlike, prva četvrtina je vodila još u tiom pravcu, a onda tri perioda gotovo u transu za uglavnom srednjoškolke ojačane sa dve iskusne igračice Renatom Stepanović i Olgom Stepanović, koja se ovog leta vratila, donele su preokret i konačni podvig 78:71 (R. Stepanović 26, O. Stepanović 18, I. Bijić 10).

foto: žkk duga (FB)


Tri dana kasnije sanjale su koašrkašice senzaciju, ali ovaj put to Crvena Zvezda nije dopustila. Umor i emotivna ispražnjenost su učinili svoje, te su domaće pružile igriu i ispod realnih mogućnosti, 41:76 (O. Stepanović 15, R. Stepanović 13 poena). U zbiru 1:1 više nego dobro s obzirom na rivale.
Sledi još jedan bivši šampion, kvalitetan rival, beogradski „Partizan“. Posle krize crno – bele su ponovo jake, žele visok plasman uz nekoliko iskusnih igračica i odličnim mladim timom. U prvom kolu su pobedili možda i drugog favorita za titulu, novosadski ŽKA i to rutinski i ubedljivo. Apsolutni je favorit Partizan i u nedelju od 18 časova, ali su dosadašnji mečevi pokazali da Duga može biti i lak plen i preveliki zalogaj. Inspiracija i želja su veliki adut.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa