8. oktobar 2020.8. okt 2020.
Radovi na vrtiću u Vladimircima
Fondacija Novak Đoković

Radovi na vrtiću u Vladimircima

Jedan od glavnih ciljeva Fondacije da pomaže manjim sredinama prilikom izgradnje, ili adaptacije vrtića, predškolskih objekata kako bi što više mališana bilo obuhvaćeno pripremnim predškolskim programom. Rekonstrukcijom i dogradnjom ovog objekta otvoriće se dve nove grupe i biće u potpunosti ukinuta lista čekanja u PU „Suncokreti
U Predškolskoj ustanovi “Suncokreti” u Vladimircima najavljeni su radovi na objektu zahvaljujući saradnji i zajedničkom ulaganju Fondacije „Novak Đoković“ i Opštine Vladimirci.
Ova ustanova trenutno broji 257 mališana, a proširenjem postojećih kapaciteta vrtića biće obezbeđena mesta za još 50 mališana iz ovog mesta, kao i okolnih mesta. Ukupna vrednost donacije je 12 miliona dinara. Projektom su definisani građevinski radovi, kao i opremanje soba vrtića.

Projektni menadžer Fondacije „Novak Đoković“ Marko Kovačević ističe da je jedan od glavnih ciljeva Fondacije da pomaže manjim sredinama prilikom izgradnje, ili adaptacije vrtića, predškolskih objekata kako bi što više mališana bilo obuhvaćeno pripremnim predškolskim programom.

-Dolazimo u manje sredine gde postoji veliki broj dece koja nažalost nisu obuhvaćena nijednim vidom predškolskog obrazovanja i zajedno sa opštinama otvaramo vrtiće i toj deci omogućavamo srećnije, bezbrižnije i radosnije detinjstvo, a samim tim i pravilan i potpun razvoj. U Opštini Vladimirci 30 dece predškolskog uzrasta nema pristup predškolskom obrazovanju zbog nedovoljno mesta i zato smo se odlučili da sa ustanovom i Opštinom rekonstruišemo ovaj objekat „Suncokreti“ i započnemo rešavanje ovog problema. U planu je da otvorimo dve nove radne grupe, kao multifunkcionalnu prostoriju za potrebe cele ustanove koja bi omogućila fizičke aktivnosti sa decom, priredbe i razne događaje- rekao je Marko Kovačević.
Kako navodi predsednik Opštine Vladimirci Goran Zarić ovaj projekat je posebno značajan kako bi se stvorili jednaki uslovi za odrastanje dece na seoskom i gradskom području.

-Opština Vladimirci je jedna od retkih u Srbiji koja je imala čast da Fondacija Novak Đoković prepozna potrebe za izgradnjom objekta za smeštaj dece predškolskog uzrasta. Ovo je drugi objekat koji se u saradnji sa našom opštinom realizuje. Rekonstrukcijom i dogradnjom ovog objekta otvoriće se dve nove grupe i biće u potpunosti ukinuta lista čekanja u PU „Suncokreti. Zahvaljujem se Fondaciji i svima koji su svojim nesebičnim zalaganjem pomogli da se i ovaj projekat realizuje - naglasio je Zarić.

Direktorka PU “Suncokreti” Zorica Milošević naglasila je važnost saradnje sa Fonacijom.
-Drago mi je što su našu ustanovu i ovog puta prepoznali kao dobrog saradnika na zajedničkom zadatku, a to je veći obuhvat i uključivanje dece predškolskog uzrasta u sistem ranog obrazovanja. Od 2014. Godine Fondacija i naša ustanova partneri su na realizaciji raznih projekata i programa kao što su „Školica života“ i „Podrška, ne perfekcija“, kao i izgradnja objekta u Jaloviku, a sada rekonstrukcija i dogradnja objekta u Vladimircima. Izgradnjom novih prostorija naša ustanova povećava svoje kapacitete što će doprineti većem uključivanju dece ovog uzrasta u sistem predškolskog vapitanja i obrazovanja sa teritorije naše Opštine - izjavila je Zorica Milošević.

Fondacija „Novak Đoković“ je do sada rekonstruisala, odnosno adaptirala 45 vrtića, i putem svojih projekata stvorila bolje uslove za rani razvoj oko 30.000 mališana. Zahvaljujući Fondaciji do sada je sprovela obuke i za blizu 1.600 vaspitača i učitelja u Srbiji.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa