8. oktobar 2020.8. okt 2020.
Prvi put u  online formatu
POČELI POZORIŠNI DANI MILIVOJE MARTINOVIĆ-MARTIN U BOGATIĆU

Prvi put u online formatu

U konkurenciji šest predstava. Otvorili Kanađani. Pripremljeno mnoštvo nagrada
Na raspisani konkurs za slanje video snimaka pozorišnih predstava, koji je trajao od 20. avgusta do 5. septembra 2020. godine, javilo se dvadesetak pozorišta iz cele Srbije i sveta. Odabrano je šest i one učestvuju u ovogodišnjem takmičenju, koje se zbog dobro poznatih zdravstvenih prilika odvija po prvi put u online formatu na fejsbuk stranici, uglednog mačvanskog pozorišta.

Prvo je, proteklog ponedeljka prikazana predstava “Igrajući žrtvu”, pozorišta Teatar 10 s Lukačem iz Kanade ( Toronto ) u režiji Aleksandra Lukača. Potom pozorišna predstava “Bog”, pozorišta Stevan Sremac iz Crvenke, koju je režirao Petar Jovanović. Sledila je predstava “Devojka modre kose”, pozorišta Masuka iz Velike Plane , koju je režirao Miloš Jagović. Šansu za nastup, dobilo je i Omladinsko pozorište Vožd sa Mišara, koje će prikazati predstavu “Laža i paralaža” u režiji Dušana Simića. Pozorište Milivoje Živanović iz Požarevca izvešće predstavu “Umrli”u režiji Fuada Tabučića. Kamerna scena Miroslav Antić iz Sente, “Epitaf” u režiji Branka Vučetića

- O prvim utiscima u ovom trenutku, teško je bilo šta reći. Poznata zdravstvena situacija nas je primorala na onlajn forma. Svakako bi bilo bolje da je kao i predhodnih godina u sali puno naše verne publike. Čini mi se da takav ugođaj nema cenu, kaže Branislav Ković, glumac amater i rukovodilac pozorišta u Bogatiću.
Poslednje večeri tradicionalnog pozorišnog festivala, posvećenog, vrsnom pozorišnom stvaraocu Milivoju Martinoviću-Martinu ali i drugim istaknutim pozorišnim entuzijastama, proslavljenog mačvanskog pozorišta, iskorišteno je za dodelu nagrada. One se u prvom redu odnose na prikazane predstave, a biće nagrađeni i drugi, doajeni mačvanske pozorišne scene, budući da ove godine Amatersko pozorište “Janko Veselinović” iz Bogatića obeležava 70 godina uspešnog rada.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa