8. oktobar 2020.8. okt 2020.
Moja porodica - moja sloboda
KRISTINA I NAĐA KOAUTORKE POBEDNIČKE PESME

Moja porodica - moja sloboda

Na konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja “Moja porodica- moja sloboda”pobedila zajednička pesma učenica iz Koceljeve Kristine Kojić i Nađe Todorović
Kristina Kojić i Nađa Todorović, učenice šestog razreda osnovne škole “Mića Stanojlović” u Koceljevi, aplicirale su na konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja “Moja porodica- moja sloboda”.
Tom prilikom nastala je istoimena zajednička pesma koja je u kategoriji literarnih dela proglašena za pobedničku, a njene koautorke nagrađene za iskazanu kreativnost, maštovitost i autentičan izraz.
Za Kristinu je ova nagrada bila neočekivana ali je, kaže, bila prijatno iznenađena.

– Pesme pišem u slobodno vreme, kada je potreban rad za školu, kao što je to bilo u ovom slučaju. Nastavnik muzičkog nas je zamolio da napišemo reči pesme na koju bi onda on uradio muziku. Međutim, naša pesma je učestvovala na ovom konkursu i pobedila. Kao nagrada pripao nam je i četvorodnevni izlet u Tršić ali zbog korone smo bili sprečeni da putujemo- kaže Kristina koja planira da učestvuje i na konkursu “Zašto volim Srbiju”, u okviru kojeg će se oprobati u pisanju literarnog sastava.



Njena drugarica iz odeljenja Nađa voli da piše poeziju. –Ne znam tačno koliko sam do sada napisala pesama, ali ih imam dosta. Volim da pišem o prijateljstvu i porodici. Naša pesma govori o tome da je porodica uvek tu za tebe, da možeš da se osloniš na nju. To je poruka- otkriva Nađa koja voli da čita knjige.

–Iako sam do sada napisala mnogo pesama još uvek ne razmišljam o tome da bih jednog dana možda mogla da izdam svoju zbirku- ističe ova talentovana devojčica koja se oprobala i u pisanju proze.
Naime, učestvovala je na konkursu “Prošetaj mojom ulicom”. Nagrada je tada izostala ali je Nađa to doživela kao još jedno dragoceno iskustvo više.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa