15. oktobar 2020.15. okt 2020.
Pola miliona za Minju i Nemanju
ODRŽAN TREĆI HUMANITARNI BAZAR

Pola miliona za Minju i Nemanju

Još jedan Humanitarni bazar uspešno je održan prošlog vikenda. Šapčani su ponovo pokazali spremnost da pomognu i za dva dana prikupljeno je oko 500.000 dinara. Novac je namenjen za lečenje male Minje Matić i Šapčanina Nemanje Jevtića.

Minja boluje od spinalne mišićne atrofije i za njeno lečenje je potrebno više od 2 miliona dolara. Nemanja ima 23 godine i dva puta je operisao benigni tumor na skočnom zglobu, usled čega se otežano kreće i ima gotovo stalne bolove. Lečenje je moguće u inostranstvu, ali to iziskuje sredstva koje Nemanja nema.
Pre dve nedelje Šapčani su na Humanitarnom bazaru nakupili rekordnih 750.000 dinara. Na ideju za organizaciju ovih bazara došle su članice Fejsbuk grupe “Budi human – humane licitacije” kada su videle da se to radi i u drugim gradovima Srbije. Iako je krajnji cilj jedinstven, da se nakupi dovoljno sredstava za lečenje dece i mladih, Šabac se može pohvaliti da su njegovi građani najsolidarniji.
Na prošlom bazaru sredstva su prikupljana za lečenje Lane Jovanović iz Novog Sada, Nikole Stakić iz Prnjavora i Matije Božić iz Dragojevca.

Na Humanitarnom bazaru su mogli da učestvuju svi koji su želeli, ako ne kupovinom onda doniranjem nečega što će biti prodato. Za mnoge proizvode nije bila određena cena, nego su Šapčani davali koliko su želeli.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa