15. oktobar 2020.15. okt 2020.
Podeljena sreća,  dva puta je veća
Dečija nedelja u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“

Podeljena sreća, dva puta je veća

Dečija nedelja u Jevremovoj školi od 5. do 11. oktobra obeležena je prigodnim aktivnostima uz poštovanje svih epidemioloških mera. Pod sloganom „PODELjENA SREĆA, DVA PUTA JE VEĆA“ nedelja posvećena deci realizovana je skromnije nego prethodnih godina zbog situacije izazvane epidemijom COVID-19.

U matičnoj školi učenici nižih razreda i produženi boravak imali su likovne radionice na kojima su kroz zabavu učili važne životne lekcije, jedna od tih radionica u drugom razredu nosi naziv «Igrom do zdravlja». Viši razredi su se u okviru likovnih radionica bavili oslikavanjem klupa na platou ispred škole. Lepe poruke, interesantni motivi i živopisne boje doprineli su ulepšavanju školskog prostora.
I prirodne nauke su bile zastupljene u toku Dečije nedelje. U šestom razredu realizovana je prezentacija «Sve je fizika» kojom se svakodnevni život povezuje sa fizikom. Prezentacija iz hemije pod nazivom «Prvi srpski hemičari» doprinela je edukaciji učenika sedmog razreda o našim naučnicima iz ove oblasti. Radionica iz biologije «Čuvajmo srce» afirmisala je zdrave životne stilove kod učenika osmog razreda.



Učenici odeljenja 71 su u petak, 9. oktobra odigrali kratku predstavu ,,I mi smo bili deca”. Predstava prikazuje odlomak iz drame ,,Svemirski zmaj” Dušana Kovačevića, koja se od ove godine obrađuje u 7. razredu. S obzirom na trenutnu epidemološku situaciju izabran je odlomak drame u kom nema mnogo kontakta među glumcima, a koji je, svakako, veoma zanimljiv i zabavan. Učenici su svojim kostimima i dobrom glumom razonodili svoje drugare i učinili da čas prođe u najlepšoj atmosferi.
Bibliotečka sekcija slala je lepe poruke o prijateljstvu, a jedan dan bio je posvećen i deci u inkluzivnom obrazovanju.



Dečija nedelja obeležena je i u izdvojenim odeljenjima nizom adekvatnih aktivnosti.
Bila je ovo jedna zanimljiva, edukativna, kreativna i zabavna nedelja u OŠ „Jevrem Obrenović“ posvećena deci i njihovim pravima.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa