15. oktobar 2020.15. okt 2020.
Najbolji “Umorni” iz Požarevca
ZAVRŠENA ONLINE SMOTRA POZORIŠNI DANI MILIVOJE MARTINOVIĆ-MARTIN U BOGATIĆU

Najbolji “Umorni” iz Požarevca

Učestvovali pozorišni amateri iz Toronta, Crvenke, Velike Plane, Mišara i Sente
Šest večeri za redom prikazano je isto toliko pozorišnih predstava, ovog puta u online formatu na Jut jub stranici pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića (Iz dobro poznatih zdravstvenih razloga-delovanje korona virusa) u okviru ovogodišnje, tradicionalne smotre amaterskih pozorišta Dani Milivoja Martinovića-Martina, koja je održana protekle nedelje u Bogatiću.

Pozorišni amateri iz pomenute mačvanske varošice, po 17 put su organizovali smotru pozorišta, povodom jednog od doajena mačvanske pozorišne scene ali i svih drugih čija imena, zlatnim slovima ispisuju proteklu istoriju mačvanskog pozorišta dugu sedam decenija.

Učestvovala su pozorišta iz Toronta, Crvenke, Velike Plane, Mišara i Sente.
Specijalni žiri na čijem čelu je bio proslavljeni šabački glumac Ivan Tomašević, za najbolju u celini proglasio je pozorišnu predstavu “Umorni”, pozorišta Milivoje Živanović iz Požarevca. Najviše glasova publike, koja je svoje glasove slala elektronskim putem, osvojila je predstava “Laža i paralaža”Omladinskog pozorišta Vožd sa Mišara.
Za najboljeg glumca smotre proglašen je Zoran Radulović, pozorišta Stevan Sremac iz Crvenke.
Najbolja muška epizodna uloga dodeljena je Branislavu Ugrinoviću, za ulogu Darka u predstavi “Epitaf”, kamerne scene Miroslav Antić iz Sente.

Drugu godinu za redom, nagrada za najbolju glumicu smotre pripala je Nataši Rokvić, koja je ovog puta tumačila lik Rode u pobedničkoj predstavi, po oceni žirija.

Priznanje za najbolji ženski epizodni lik pripalo je Živoslavi Neni Bajić za ulogu Stanke u predstavi “Devojka modre kose”, centra za kulturu Masuka Velika Plana. Najbolja mlada glumica je Teodora Tomić u ulozi Jelice u predstavi “Laža i paralaža”

Po oceni Saveta pozorišnih dana Milivoje Martinović-Martin, nagradu koja nosi ime Zoran Đonlić, za afirmaciju dramskog amaterizma i dugogodišnji doprinos u radu pozorišta, dobilo je pozorište “Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi.

Povodom sedam decenija postojanja i rada, domaće Amatersko pozorište “Janko Veselinovi”uručilo je više priznanja za vernost i predan rad, svojim članovima.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa