15. oktobar 2020.15. okt 2020.
Početak prelomnog intervala
FUDBAL: SUPER LIGA

Početak prelomnog intervala

Mladost jedan od najstandardnijih superligaša. Serija od četiri utakmice i lakši raspored nego u prethodnom intervalu. Sastav bez izmena na kraju prelaznog roka. Gostovanja teška
Sledi nova serija duela do naredne reprezentativne pauze, a u ova četiri meča učinak mora biti znatno bolji nego u prethodnom, mora, ne samo zbog čuvanja nade da bi se nešto moglo dogoditi što će doneti spas na proleće, već i zbog realno povoljnijeg rasporeda rivala. Gostovanja nisu iz kategorije lakih, ali su mečevi na domaćem terenu protiv timova koje mora dobiti ekipa koja i sanja spas.

Seriju otvara gostovanje u Lučanima, jednoj od najstandardnijih i najdugovečnijih ekipa u najvišem rangu. MLADOST je nekako uvek tim koji ne može da se umeša u borbu za vrh, ali bez izuzetka je daleko od neke ozbiljnije borbe za opstanak. Uz izuzetak jedne sezone u kojoj su se plasirali u Evropi i vrlo neslavno se proveli, ostale sezone su ličile jedna na drugu, sve ukazuje da se ni ova neće razlikovati. Na domaćem terenu su posebno sigurni, imali su rivale koje moraju da pobede za mirnu sezonu i pobedili su ih, izgubili su mečeve gde niko nije ni očekivao bolji učinak, a ako je gubitak bodova u Užicu nekoga iznenadio, nadoknadili su ih pobedom u Surdulici. Tim nisu značajno menjali tokom leta, Baha i Stanisavljević su donekle zvučniji dolasci, Tričković odlazak. Ponovo, po ko zna koji put, trener je Milovanović, uz veterane Zečevića i Oditu, snaga kluba zasnovana je na Lazaru Jovanoviću i Ješiću, odnosno Šatari, Krajišniku, Mićović, Babić, sve dugogodišnji članovi ekipe.

Fudbalski semafor
SL „Zapad“, 10. kolo: Tutin – MAČVA (B) 1:0.
K-M zona, 9. kolo: SLOGA (B9 – Spartak (Lj) 7:0.
K-M zona, 9. kolo: Mladost (Dr) – MLADOST (P) 3:3.
K-M zona, 9. kolo: JEDINSTVO (V) – Ribnica 2:1.
Prva liga Srbije (ž), 9. kolo: Radnički (N) – (2) MAČVA 0:1.
DL „Zapad“ (ž), 3. kolo: (3) ŠABAC – Una fortuna 3:0.
Kvalitetna kadetska liga, 13. kolo: Partizan – (18) MAČVA 3:0.
Prva kadetska liga ZS, 11. kolo: Šumadija 1903 – (8) SAVACIUM 0:4.
Prva omladinska liga ZS, 11. kolo: Šumadija 1903 – (1) MAČVA 1:1.
Prva omladinska liga ZS, 11. kolo: (4) ŠABAC SANR. – Metalac 3:0.


Umela je MAČVA i da pobedi u Lučanima, verovatno da su „plavo-beli“ tim protiv koga je šabačka ekipa najčešće igrala (prvenstvo, plej aut, Kup, pripremne utakmice), ali s obzirom na situaciju, verovatno da nikada Mladost nije bila veći favorit. Dueli u Šapcu protiv Napretka i Javora su mnogo veća prilika za bodove, no tim u letargiji još više pokrene čudo, nego pobeda. Bodovi iz Lučana, da ne govroimo iz Humske, bili bi u toj „čudo“ kategoriji. Prelazni rok je okončan, novih imena nema, bar do januara.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa