15. oktobar 2020.15. okt 2020.
foto: pixabay

foto: pixabay

KOŠARKA: PRVA LIGA SRBIJE

Studentski ispit

Beograđanke nisu slučajno, iako nove u ligi, jedne od favorita za titulu. Imaju dve košarkašice koje prave razliku, ne samo u odnosu na „Dugu“, već i na veliku većinu klubova u eliti. Art je najveći deo posla završio u prve dve četvrtine i nije Šapčankama da ni priliku da naprave iznenađenje.

Serija teških utakmica za „dugice“ ne prestaje ni u sledećem kolu, jer će ponovo gostovati ekipi iz vrha tabele. U Nišu ih čeka STUDENT, tim sa maksimalnim učinkom posle četiri kola. Iako nije reč o ekipi koja je u grupi favorita za najviši plasman, Nišlijke su maksimalno iskoristile povoljan raspored i protiv četiri tima iz grupe slabijih, zabeležili četiri rutinske pobede. Šabački klub je možda i najveći izazov do sada. Vladana Vujisić, trenutno četvrti strelac Lige i Tamara Jovančević su pokazale najviše do sada u Prvoj ligi, no jednako probleme mogu napraviti internacionalka Kolindrova i kapiten Jovana Jeremić.

DUGA – ART BASKET 53:69 (13:19, 12:22, 15:18, 13:10)
DUGA: Matić 6, Jozić 6, R. Stepanović 8, O. Stepanović 14, L. Marfi 11, Tripković, Vitomir 2, Petrović, Đukanović, Bijić, Milinković 2, Prodanović 4.
ART BASKET: Ražnatović 5, Stefanović 5, Janković 2, Čolić 22, Zec 13, Anđelković, Đoković 3, Glišić, Vučković 4, Panić, Miljanić 4, Mitrović 11.


Za Šapčanke tek u poslednjoj trećini polusezone počinje niz rivala gde je realno očekivati trijumfe i najveći izazov je čuvati samopouzdanje do tih mečeva, a svaki uspeh pre toga je veliki zalog. Posle Niša, u Šabac dolazi Radivoj Korać, a potom putuje „Duga“ u Novi Sad kvalitetnijoj od dve tamošnje ekipe Vojvodini.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa