22. oktobar 2020.22. okt 2020.
Akcenat na Kovid 19 ambulanti
DOM ZDRAVLjA POSETILI OCENjIVAČI AGENCIJE ZA AKREDITACIJU

Akcenat na Kovid 19 ambulanti

Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” posetili su ocenjivači iz Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. Ovo je bila peta redovna, kontrolna poseta.

Naš Dom zdravlja je dobio Sertifikat o akreditaciji na 7 godina 2015.- 2022.
S obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju nije bilo obilaska službi i prisustva predstavnika timova za akreditaciju. Sastanku u Upravi ustanove su prisustvovali predstvanici rukovodstva direktor dr Jasmina Stanković, zamenik direktora dr Miroslav Milješić, pomoćnik direktora za medicinske poslove dr Slađana Kaurin Miletić, glavna sestra Sanja Ivanković i šef ekologije Jasmina Trifunović.

Iz Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije su bili Svetlana Drča, viši stručni saradnik iz Agencije
za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, dr Rada Stojić -pomoćnik direktora za medicinske poslove - specijalista ginekologije iz Doma zdravlja Voždovac, dr Gordana Jeremić Palić specijalista opšte medicine iz Doma zdravlja Voždovac.

Direktorka našeg Doma zdravlja dr Jasmina Stanković prezentacijom je predstavila rad ustanove proteklih godinu dana sa posebnim osvrtom na organizaciju službi tokom Kovid - 19 pandemije. Detaljan izveštaj je bio o renoviranju Kovid - 19 ambulante i postavljanju zona u skladu sa epidemioloskom situacijom: crvena , žuta i zelena, prikazana su i tri ulaza u Kovid - 19 ambulantu, Kovid - 19 parking i postavljanje digitalnog mobilnog rendgen aparata u prostor ove ambulante koji je Domu zdravlja ustupljen iz Opšte bolnice Šabac na korišćenje dok traje pandemija Kovid - 19. Iznela je i podatak o broju inficiranih od marta meseca do oktobra 2020., kao i radu SHM za zbrinjavanje ne samo urgentnih stanja non covid pacijenata već i zbrinjavanju i transportu Kovid -19 pacijenata radu službe decije zdravstve zaštite, službe zdravstvene zaštite žena, službe kučnog lečenja i nege, palijativne nege, službe polivalentne patronaže sa centrom za prevenciju, službe za stomatolosku zdravstvenu zaštitu kao i organizaciju tehničke službe i vozača za prevoz Kovid - 19 pacijenata i pacijenata za dijalizu.

Direktorka je tokom izlaganja upoznala ocenjivače sa Privremenom Kovid -19 bolnicom koja je oformljena 21.07.2020. po odluci Ministrstva zdravlja i Ministarstva odbrane u prostoru sale srednje ekonomske škole. Kadar za ovu bolnicu je obezbedio naš Dom zdravlja. S obzirom na sve povoljniju epidemiološku situaciju u našem gradu od tog datuma ova bollnica sa kapacitetom od 120 kreveta je 17.08.2020. stavljena u fazu mirovanja do pogoršanja epidemiološke situacije i nije bilo potrebe za hospitalizacijom lakših pacijenata iz Kovid - 19 bolnice - OB Šabac koji su tamo bili hospitalizovani sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.
Ocenjivači su izrazili zadovoljstvo prikazanom prezentacijom i organizacijom našeg Doma zdravlja u toku Kovid - 19 pandemije. Konačna ocena o rezultatima ove posete će stići u narednih mesec dana.
Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić”

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa