22. oktobar 2020.22. okt 2020.
foto: s. s.

foto: s. s.

FUDBAL: SUPER LIGA

SLABI PROTIV LOŠIH

Dva tima velike tradicije, ali nesigurne budućnosti. Mačva, prema rečima trenera Aničića, ne vodi borbu za opstanak samo u Super ligi, već i kao klub. Napredak posrće od starta, iako je stabilniji od Šapčana
Mnogo problema Šapčani su poneli u Lučane, ali je do finiša izgledalo da bi mogli, uz sve to, načiniti iznenađenje i doneti bod(ove). Imali su 1:0 do 77. minuta, primili gol i nekoliko minta ih je delilo od nekog učinka. Lučanci su promašivali i sve je ukazivalo da neće do već upisanog plena, no u 88. minutu stiglo je novo razočarenje za ovdašnji klub, nastavak niza neuspeha. Sinoć je Metalac gostovao u šesnaestini finala Kupa Srbije.

O imenima MAČVE i NAPRETKA fudbalski „romantičari“ govore sa posebnom pažnjom, sećaju se tog rivalstva, govore o velikim imenima koja su igrala u Šapcu i Kruševcu, zbori se o lepim stadionima u Cerskoj i onog pod Bagdalom i dok je sećanja, sve je lepo, no kada stigne sadašnjost, ona proganja kao noćna mora.
U 22 utakmice, koliko su odigrali nedeljni rivali, ostvarili su dve pobede, oba tima po jednu! U istom periodu pretrpeli su 15 poraza. Mačva i Napredak su dva najslabija napada u Ligi, ne znaju zajedno za pobedu osam kola, imaju najslabije nizove među superligašima i generalno, ništa pozitivno se ne može reći o timovima koji će odmeriti snage u nedelju.

MLADOST (L) – MAČVA 2:1 (0:1)
Lučani. Bez gledalaca. Glavni sudija: Aleksandar Živković; pomoćnici: Petrović i Vojnić. STRELCI: Kos u 77. i Milošević u 88. minutu za Mladost; Knežević u 41. za Mačvu. ŽUTI KARTONI: Bojović i Milošević (Mladost); Pejović, Marković i Adamović (Mačva).
MLADOST: Zečević, Jovanović P, Šatara, Milošević I, Perović (Cvetković), Krajišnik, Ješić , Baha (Jovanović L), Babić (Odita), Radivojević i Bojović (Kos).
MAČVA: Gordić, Pejović, Zukanović (Ortiz), Ivić (Mihajlović), Pešić, Marković, Dabić, Tripković (Šušnjar), Ristivojević, Adamović i Knežević.


NAPREDAK, za razliku od Mačve, nema još uvek toliko vidljiv finansijski problem, bio je vrlo aktivan na tržištu, no za sada zbira promašaje. Poneli su Kruševljani titulu kluba koji je promenio najviše igrača, čak 21 je došao, a 20 otišlo. Po imenu su doveli nekoliko poznatih imena, sa internacionalnim iskustvom, Leković, Ostojić, Trajković, Milošev, no od početka sve loše funkcioniše. Imaju novog trenera, Gorana Stevanovića, još nekog sa iskustvom rada na nacionalnom nivou (selektor Gane), trener Partizana, kineskih i grčkih klubova koji ima samo jedan cilj, spasiti tim u eliti.Manje slab od ostalih je Kočić, a opasnost je i Milunović. Kostić, Marinković, Spremo su neki od najstandardnijih.

Kako je istakao trener Aničić pre meča sa Mladosti, Mačva je na rubu opstanka i nije samo daleko spas u Super ligi, već je upitno gde će biti tim narednih sezona ako se situacija brzo ne popravi. Kada se sve sabere i oduzme u nedelju igraju možda i dva najslabija tima, u ovom trenutku, u Ligi, svakome će tri boda biti velika doza samopouzdanja, a za Mačvu i mali otklon od neizvesnosti što čeka već od ponedeljka. Deset mečeva nema pobede, jedna bi prijala svakako.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa