22. oktobar 2020.22. okt 2020.
Foto: V. A.

Foto: V. A.

VATERPOLO: SUPER LIGA

POBEDA NE SME BITI UPITNA

Rival je najmlađi tim u Super ligi. Dugogodišnje iskustvo igranja u najvišem rangu domaćeg vaterpola. Produkti škole VK Partizan. Šabac apsolutni favorit i trijumf je imperativ
Zbog virusa koji je desetkovao Partizan, šabački vaterpolisti su imali još jedan slobodan vikend što se tiče prvenstvenih mečeva, ali zato sa pojačanim tempom treninga, ne samo zbog pripreme narednog meča, već i podizanja forme pred ostatak šampionata. Četvorica igrača (Filipović, Vučinić, Stojanović, Janković) bili su na trodnevnim pripremama reprezentacije Srbije, a sada se svi vraćaju domaćim obavezama i duelu protiv BANjICE.

Razlika u iskustvu dva tima je velika, razlika u kvalitetu još veća i svakako da branilac titule ne bi smeo da ima poteškoća u meču protiv mladih igrača poniklih u školi Partizana. Biće ovo treći meč ovih ekipa na Gradskom bazenu od povratka Šapčana u svoj grad 2015. godine. Već davne 2016. u doigravanju za poziciju pet ŠABAC je pobedio 12:7, krajem 2019. u četvrtfinalu Kua u Šapcu domaći su pobedili izuzetno ubedljivo i započeli niz pobeda. Pre četiri i po godine to je bio derbi, ove, kao i prethodne bi morao biti meč velikogfavorita i autsajdera. Ukoliko sve bude u skladu sa očekivanjima, mladi momci našeg kluba biće u prilici za novu značajnu minutažu 31. oktobra.

Banjica kao klub je praktično drugi tim Partizana i svi igrači su izgrađeni u možda i najboljoj vaterpolo školi sveta. Kako vaterpolisti, tako i treneri stasavaju kroz rad u klubu „Banjica“. Aktuelni trener i nekadašnji igrač Partizana, Miloš Korolija, ovaj zanat „pekao“ je u ovom timu. Značajan broj igrača iz prethodne sezone, u kojoj su Banjičani osvojili visoku treću poziciju u Prvoj A ligi plasiravši se u ligu od 7. do 10. mesta, prešao je u Partizan, te su preostali izuzetno mladi igrači, velikog potencijala, osvajači trofeja Prvenstva i Kupa Srbije u kategoriji igrača do 16 godina. Ekipu predvodi Aleksandar Nikolić. Nemaju bodove posle prva četiri kola. Poklekli su u finišu protiv Zemuna, dok nisu imali, logično, šanse u Nišu, kao ni protiv Crvene Zvezde, odnosno Novog Beograda.

U Super ligi, još od prethodne runde nema ekipe sa maksimalnim učinkom, ali bez poraza su još uvek Novi Beograd, koji je lako savladao Vojvodinu i Crvena Zvezda kojoj je meč takođe odložen. Kragujevac nije imao problema protiv Starog Grada.
Foto: V. A.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa