22. oktobar 2020.22. okt 2020.
foto: vanja Keser (Južne vesti)

foto: vanja Keser (Južne vesti)

KOŠARKA: PRVA LIGA SRBIJE

Poletom na favorita

Pobedom u Nišu „Duga“ ostvarila drugi veliki uspeh. Radivoj Korać ponovo vodeći u Srbiji, favorti za titulu. Beograđanke favoriti, Duga cilja novu senzaciju
Iako oslabljene ne igranjem najboljeg strelca kluba u dosadašnjem toku sezone, košarkašice DUGE načinile su veliko iznenađenje savladavši favorizovani „Student“ u Nišu (58:54), koji je do ovog kola imao maksimalan učinak. Ovaj duel obeležila je Amerikanka u redovima šabačkog kluba Lejni Marfi sa 20 poena, šutem od 60%, a jedna skok joj je nedostjao za dabl-dabl učinak. Indeks korisnosti od 29 govori dovoljno o igri. Veliku podršku imala je u kapitenu Renati Stepanović 18 poena i Jovani Milinković 10. U listu strelaca su se upisivale još: Jozić (4), Matić (2) i Tripković (4). Kod Nišlijki najbolja Jeremić sa 20 poena.

Žreb je hteo da u prvom kvartalu Duga niže sve teške protivnike, a u drugom lakše. Preostala su još dva meča iz tog teškog perioda. Dve pobede i tri poraza su svakako odličan učinak s obzirom na predviđanja i rivale. Naredni je možda i najjači klub u Prvoj ligi. Klub koji nosi ime najšeg najboljeg košarkaša u istoriji RADIVOJ KORAĆ bio je do pre dve sezone neprokosnoven, potom primat preuzima Crvena Zvezda i sada su to dve jedine ekipe sa maksimalnim učinkom. Prethodne sezone se klub suočio sa finansijskim problemima, međutim izborom nove uprave ponovo je vraćena stabilnost i materijalna snaga, te je klub odmah igrački pojačan. U sastavu su dve odlčične Amerikanke sa iskustvom koledž i evropske košarke: Nikol Hejns i Sara Lumis, reprezentativka Srbije iz redova šampiona Evrope, preiskusna Bojana Vulić i jedna od najboljih u domaćoj ligi prethodne sezone Milica Mitrović, uz druga pojačanja, veliki značaj je i produžetak ugovora sa najboljom u prethodnoj sezoni Marijom Stojiljković. Mlađe igračice su redovne u odgovarajućim reprezentativnim kategorijama. Pobedili su jaku Vojvodinu u Novom Sadu, jedan nenaivni Radnički sa čak 50 razlike i svakako su favoriti i u Šapcu.

Ponovo „Duga“ nema šta da izgubi. Senzacija će biti sve osim ubedljive pobede Koraća, ali je senzacija bilo sve i osim poraza u Nišu. Kvalitet je na strani gošći, iskustvo takođe. Duga nosi polet mladosti i samopouzdanje iskusnih košarkašice koje se iskazuju kao lideri.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa