22. oktobar 2020.22. okt 2020.
foto: FB strana MP

foto: FB strana MP

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

LIDER U GOSTIMA

Kostolac najprijatnije iznenađenje cele lige. Maksimalan učinak u tri kola. Iskusna ekipa, još iskusniji trener. Plavi trebaju oporavak od poraza u Novom Pazaru. Pobeda izuzetno važna
Novi Pazar je iskusna, dobra ekipa, već stabilan superligaš i poraz od njih, na njihovom parketu, nije baš šokantan, ali svakako je neprijatan i neplaniran, kao uostalom i svaki za ekipu visokih ambicija. Metaloplastika je platila cenu mladosti, brzopletosti i greškama ispod nivoa koji igrači poseduju. Vraćaju se u Šabac, teži za novi nivo opterećenja pred naredni meč koji se činio relativno lakim pred početak sezone, ali je sada drugačije, jer gostuje iskusan tim sa maksimalnim učinkom.

RUDAR je svojim igrama u prva tri kola zavredeo da u meču sa Metaloplastikom igra derbi četvrtog kola B grupe, a i cele runde u Super ligi. Jeste Kostolac imao povoljan raspored, rivale iz kategorije slabijih, ali je svakog dobio rutinski, posebno se ističe pobedu Beogradu protiv sasvim dobrog Obilića. Već zaštitni znak „rudara“ postao je trener Dragan Ajdačić koji iskustvom i autoritetom, iz godine u godinu, stvara tim koji uvek pretenduje na plaj of, gde žele i ove sezone. Nekoliko šampionata kapitensku traku nosi Miloš Milošević. Uzdanica je Nedeljković, kao i poznati iskusni Tica. U pomenutoj pobedi nad Obilićem posebno, a i u sva tri kola, iskazao se golman Vuković. Posmatrano u globalu, kompaktna, uigrana i iskusna ekipa, no kvalitetom i ambicijama iza „plavih“, te se favorit zna.

NOVI PAZAR – METALOPLASTIKA 32:30 (17:17)
Novi Pazar. Bez gledalaca. Sudija: Mošorinski (N. Sad) i Pandžič (Zrenjanin). Sedmerci: NP 4 (2); MP 4 (4). Isključenja: NP 2 minuta; MP 4 minuta.
NOVI PAZAR: Gudžević, Mujčinović 4, Radisavljević 5, Stojanović 10, Srifović, Sefović, Crnovršanin, Dimitrijević 7, Brunčević, Mekić, Međedović 3, Rakić 3, Hadžović, Raković, Dorić, Badić.
METALOPLASTIKA: Dodić, Vorkapić 5, Jevtić, Kovačević 2, Pisarić 1, Srdanović 4, Lisica 5 (4), Mirković, Bomaštar, Aidi 4, Antonijević, Ivanić, Radisavljević, Đukić 3, Babić 4, Todorović 2.


Izjednačen duel u Novom Pazaru, šabačka ekipa je mogla nekoliko puta prelomiti, vodila je veći deo, imala i plus četiri sredinom drugog dela, ali je onda dozvolila, pre svega, Rakoviću da se razbrani, a potom greškama i igračima domaćina da se vrate u meč i potpuno ga „otmu“. Greške su najbolje iskustvo za naredne utakmice.Posle Kostolca, slede tri utakmice sa uslovno govoreći lakšim rivalima, no potrebno je i u njih ući sa učinkom od bar dve pobede, posebno jer su tri meča odigrana u Šapcu. Kostolac je pun samopouzdanja i želi veliku pobedu, kao i pre četiri sezone.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa