1. septembar 2011.1. sep 2011.
MLEKARA ŠABAC

ŠABAČKA MLEKARA NA SVETSKOM TRŽIŠTU

Jedan od retkih primera uspešne privatizacije u Srbiji, šabačka Mlekara danas zapošljava preko 500 radnika. Do sada je investirano oko 35 miliona evra. Prerađuje blizu 250 tona mleka dnevno. Sarađuje sa preko 6.000 proizvođača mleka
Šabačka Mlekara postoji više od 70 godina. Članica Koncerna „Farmakom MB“ i Miroslava Bogićevića postaje 2004. godine kada je izvršena privatizacija. Ova kompanija kupljena je za iznos od 510.000.000 dinara ili 7.398.960 miliona evra, čija je osnovna delatnost proizvodnja i prerada mleka i mlečnih proizvoda. Prema rečima današnjeg direktora „Mlekare“ Zorana Matića, nakon privatizacije ova firma beleži intenzivan rast.
- Od perioda privatizacije do danas za kratko vreme uvećali smo naše proizvodne kapacitete. Beleži se veliki rast ulaza mleka sa nekadašnjih 70 na 250 tona. Za proteklih šest godina investirano je u svaki pogon, svaki proizvod je dobio nove i savremene proizvodne linije, kaže Matić.
Početkom 2008. godine, pušten je u rad pogon sterilnih proizvoda za proizvodnju mlečnih napitaka. Šabačka Mlekara ima bogatu tradiciju pravljenja sireva i sirnih namaza poput čuvenog sirka i ala kajmaka. Dok se mladi sir i feta proizvode na potpuno automatizovanoj liniji u zaštićenoj zoni sa sterilnim vazduhom. Način proizvodnje je u celosti u skladu sa prirodom, bez veštačkih dodataka i konzervansa.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa