5. novembar 2020.5. nov 2020.
Novi direktori javnih preduzeća i ustanova
DRUGA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

Novi direktori javnih preduzeća i ustanova

Novi v.d. direktor JKP “Vodovod” biće Jovan Vraneš. V.d. Direktora JKP “Stari grad” u narednom periodu biće Nikola Begović. JKP “Parking” takođe je dobio novog v.d. direktora, Dragana Ristića. Nova v.d. direktorka JP “Infrastruktura” biće Milica Pavlović. Danijela Selenić imenovana je za v.d direktora Centra za socijalni rad, a Svetlana Stanković za v.d. direktora Kulturnog centra. Na mesto v.d. direktora Turističke organizacije Grada Šapca imenovana je Nađa Gligorić. “Izabrani vršioci dužnosti direktora su mladi, obrazovani ljudi, spremni da odgovore na izazove koji ih u budućnosti čekaju” rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić
Na drugoj sednici Skupštšine grada Šapca, održanoj u ponedeljak, izabrano je nekoliko vršilaca dužnosti direktora javnih preduzeća i ustanova, kao i članovi komisija neophodnih za rad Skupštine. Odbornici koji su na prošloj sednici izabrani na određene funkcije zamenjeni su drugim. Izabran je i zamenik gradskog pravobranioca.
Ni na ovoj sednici nisu prisustovali odbornici liste “Nebojša Zelenović - Šabac je naš” i “Prilika”. Oni su još jednom ponovili da gradsku Skupštinu ne smatraju legitimnom, kao ni odluke donete na njoj.
Umesto Daniele Lovrin Gavrilović, koja je podnela ostavku, novi v.d. direktor JKP “Vodovod” biće Jovan Vraneš. Prilikom predstavljanja Vraneš je naveo da je bio zaposlen u firmama “Set” i “Mašinokop” koje su blisko sarađivale sa “Vodovodom”. Radeći u ovim firmama, od početka do kraja je bio upućen u izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, a učestvovao je i u širenju vodovodnih i kanalizacionih mreža i izgradnji crpnih stanica. Vraneš je na ovu poziciju postavljen kao nestranačka ličnost.
jovan vraneš


-Drago mi je što mi je nova gradska vlast ukazala poverenje da vodim jedno ovako bitno preduzeće za funkcionisanje grada. Lepo je što su prepoznali da mladi i stručni ljudi treba da vode takva preduzeća. Nadam se da ćemo u saradnji sa gradskom vlasti, energijom i mladošću koju ćemo uneti, uz saradnju sa iskusnijim kolegama, doprineti širenju i podizanju kvaliteta javnih usluga koje preduzeća pružaju, izjavio je Jovan Vraneš novinarima po završetku sednice.
V.d. direktora JKP “Stari grad” u narednom periodu biće Nikola Begović, master inženjer informatike i računarstva, dok je dosadašnji Miroslav Premović razrešen, jer je u v.d. statusu bio duže od godinu dana. Begović je do sada radio u Tehničkoj školi kao profesor.


direktori su mladi, obrazovani ljudi, spremni da odgovore na izazove koji ih u budućnosti čekaju


-Ukazana mi je velika čast i privilegija da vodim jedno ovako ozbiljno i veliko gradsko preduzeće. Moj tim i ja već imamo neke planove i ideje koje nastojimo da realizujemo u najkraćem mogućem periodu. Želimo da podignemo infrastrukturu i preduzeće na viši nivo, da zgradu preuredimo u skladu sa istorijom ovog preduzeća. Cilj nam je da naši građani i na gradskom i na seoskom području budu zadovoljni i da usluge koje plaćaju budu realizovane. Naša vrata će biti otvorena za svaku primedbu i sugestiju. Planiramo da pokrenemo jedan sajt i stranicu na društvenim mrežama gde bi građani mogli da pošalju kritike, predloge... Oni su ti koji najbolje vide šta je problem u našim selima i gradu. Verujem da ću na njihova pitanja moći lično da odgovorim i da sa svojim saradnicima pokušam u
najkraćem roku da rešim njihove probleme, rekao je Nikola Begović.
nikola begović


JKP “Parking” takođe je dobio novog v.d. direkotra, Dragana Ristića, a Bojan Kalanović je razrešen. Ristić ima master na Fakultetu organizacionih nauka, a radio je u Biblioteci.

Nova v.d. direktorka JP “Infrastruktura” biće pravnica Milica Pavlović. Sa ovog mesta je razrešen Vladimir Radosavljević, kome je v.d. status istekao u septembru. Pavlovićeva je radila u Centru za socijalni rad i u Upravi za agrarna plaćanje.

Hitnost zbog funkcionisanja Štaba
Predsednik Skuptšine grada Nemanja Pajić istakao je da je bilo neophodno zakazati hitnu sednicu zbog toga što su pojedini direktori javnih preduzeća podneli ostavke, a kako su oni i članovi Štaba za vanredne situacije, morali su da budu izabrani novi da bi i Štab i javna preduzeća funkcionisala u punom kapacitetu.
-Na ovoj sednici je i Skupština završila svoje konstituisanje imenovanjem četiri obavezne komisije koje moraju da budu u okviru Skupštine Grada. Narednu sednicu ćemo imati vrlo brzo. Očekuje nas budžet, rebalans budžeta i mnoge stvari koje treba da se dese u gradu. Nadam se da ćemo na nekoj od narednih sednica biti u punom kapacitetu i da će tu biti i predstavnici opozicije. Skupština Grada Šapca je najbolje mesto gde mogu da se izlože argumenti i ovde se uvek otovoreno razgovaralo o svim pitanjima, rekao je Nemanja Pajić.



Danijela Selenić imenovana je za v.d direktora Centra za socijalni rad, umesto Jelene Milošević koja sada obavlja funkciju člana Gradskog veća zaduženog za socijalna pitanja, rad i zapošljavanje. Selenićeva u ovoj ustanovi radi
već 18 godina, najviše na poslovima brige o deci i omladini. Po zanimanju je diplomirani pravnik.
danijela selenić


Učiteljica Svetlana Stanković postavljena je za v.d. direktora Kulturnog centra. Radila je u OŠ “Stojan Novaković” i bila v.d. direktora OŠ “Jevrem Obrenović”. Dosadašnja direktorka Kulturnog centra Sonja Petrović Jagić razrešena je dužnosti na sopstveni zahtev.
svetlana stanković


Na mesto v.d. direktora Turističke organizacije Grada Šapca imenovana je Nađa Gligorić diplomirani sociolog. Ranije je radila u Gradskoj upravi, u Odeljenju za opštu upravu, a potom u Centru za stručno usavršavanje. Prilikom predstavljanja navela je kojim turističkim potencijalima ovog kraja će posvetiti posebnu pažnju, kao i da će se potruditi da opravda dosadašnje rezultate rada TOŠ-a i učini ih još boljim. Dosadašnji direktor Srđana Mitrašinovića podneo je ostavku na funkciju.
nađa gligorić


Za zamenika gradskog pravobranioca imenovana je pravnica Nataša Lukić Purić.
nataša lukić purić


-Izabrani vršioci dužnosti direktora su mladi, obrazovani ljudi, spremni da odgovore na izazove koji ih u budućnosti čekaju. Siguran sam da oni imaju pravu viziju razvoja našeg grada i što boljih usluga koje javna preduzeća treba da pružaju našim sugrađanima. Ni na ovoj sednici nije prisustvovala opozicija i ja sam siguran je njima jeste mesto u parlamentu, jer samo razgovorom i argumentima možemo da napravimo boljitak za naše su
građane. Pozivam odbornike koji su, očigledno, zavedeni jednom pogrešnom politikom, da razmišljaju svojom glavom i da nam se ubuduće pridruže na sednicama Skupštine Grada, jer to je mogućnost da najbolja rešenja i najbolje projekte izglasamo i napravimo najbolje rezultate za naše sugrađane, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Drugo zasedanje Skupštine prošlo je praktično bez rasprave.

Neopoziva ostavka
“Krajem prošle nedelje protivzakonito, Srpska napredne stranke, održala je konstitutivnu sednicu Skupštine Grada i zajedno sa svojim koalicionim partnerima, nezakonito, izabrala organe upravljanja.
S obzirom da ne želim da sarađujem sa ljudima koje je organizovani kriminal doveo na vlast podnosim neopozivu ostavku.
Koristim ovu priliku da vas obavestim da je preduzeće u prethodnom periodu investiralo u objekte vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda oko 2 miliona evra. Pokrenuli smo realizaciju veoma značajnih projekata, kao što su izgradnja kanalizacije u naselju Triangla, u selu Štitar, Prnjavor, Jevremovac, Zminjak i Skrađani, Mačvanski Pričinović i Tabanović, mačvanski Prnjavor i Drenovac. Između ostalog, planirali smo i da rekonstruišemo oko 20 kilometara vodovodne mreže u gradu i za to smo pripremili tehničku dokumentaciju.
Posebno napominjem da smo uz sve navedene investicione aktivnosti, odgovornom ekonomskom politikom, obezbedili dnevnu likvidnost preduzeća. Na današnji dan na računu preduzeća ima oko 100 miliona dinara.
Zahtevam da me pod hitno razrešite dužnosti.” – stoji u ostavi koju je podnela Daniela Lovrin Gavrilović, 28. oktobra.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa