5. novembar 2020.5. nov 2020.
Molba da se ozbiljno shvati situacija
POSLEDNjI IZVEŠTAJ ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Molba da se ozbiljno shvati situacija

Imamo još 31 Kovid pozitivnog sugrađanina u poslednja 24 sata, a hospitalizovano je 29. Trenutno se dva pacijenta nalaze u respiratornoj jedinici, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić
Kovidom 19 zaražen je još 31 Šapčanin, dok je njih 29 smešteno u šabačku Opštu bolnicu. Ovi podaci su izneti na sastanku Štaba za vanredne situacije održanom u sredu (juče).

-Situacija u gradu Šapcu je i dalje teška i nestabilna. Imamo još 31 Kovid pozitivnog sugrađanina u poslednja 24 sata, a hospitalizovano je 29. Trenutno se dva pacijenta nalaze u respiratornoj jedinici. Ne koriste respirator, ali im je klinička slika iz srednje teške prešla u tešku. Naši sugrađani to treba da shvate kao upozorenje da ozbiljno shvate trenutnu epidemiološku situaciju. Molimo da se sve porodične proslave, okupljanja u restoranima, kafićima, smanje na najmanju moguću meru. Povećan broj Kovid pozitivnih je svuda u Evropi. Imamo u našem okruženju na hiljade novoobolelih i desetine ljudi svakodnevno gube život. Molim sve da se odgovorno i ozbiljno odnose prema epidemiološkoj situaciji, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.
Kada su u pitanju obrazovne ustanove, pozitivan je još jedan učenik. Na teritoriji grada pozitivna su ukupno 23 učenika i 10 prosvetnih radnika. Nije bilo novozarežnih zdravstvenih radnika, odnosno, taj broj je ukupno 24 i svi su na kućnom lečenju.

-Izveštaj Komunalne policije o poštovanju mera od strane trgovinskih lanaca i ugostiteljskih objekata kaže da je bilo kršenja u samo tri slučaja. Taj problem je bio znatno veći. Sada samo tri objekta mere ne poštuju striktno i verujemo da su shvatili i vlasnici i poslovođe tih objekata da je situacija izuzetno ozbiljna i da treba svi da povedu računa. Iako je stanje zadovoljavajuće, intenzivna kontrola će biti i preko vikenda, jer tada očekujemo veći broj gostiju u lokalima, rekao je Pajić.
Privremena kovid bolnica koja se nalazi u sali Ekonomske škole je stavljena u pripravnost. Urađene su sve pripremne radnje.

-Situacija još uvek nije takva da je ona potrebna. Kapaciteti Bolnice za sada apsolutno ispunjavaju potrebe, ali je situacija krajnje ozbiljna, naveo je Pajić.
Istakao je i da su nadoknade za zdravstvene radnike koji rade u kovid ambulantama i kovid bolnicama isplaćene od strane države.

-Sreća je da imamo pouzdane ljude koji su spremni da rade svoj posao i u ovim otežanim uslovima. država je tu da brine o povećanju njihovih novčanih prihoda kako bi se svi zajedno što bolje izborili sa Kovidom 19, rekao je Pajić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa