5. novembar 2020.5. nov 2020.
Učenici i profesori Šabačke gimnazije  osvojili su tri nagrade
Na Međunarodnoj manifestaciji Obeležavanje Dana inteligencije

Učenici i profesori Šabačke gimnazije osvojili su tri nagrade

Stručni žiri nagradnog konkursa Međunarodnog projekta Dan inteligencije, u organizaciji MENSE Srbije, Kreativnih učitelja i Instituta za moderno obrazovanje, od 308 prijavljenih događaja i 280 poslatih izveštaja i od ukupno 30 dodeljenih nagrada, dodelio je tri nagrade učenicima i profesorima Šabačke gimnazije:u kategoriji najaktivnijih škola i vrtića - Šabačkoj gimnaziji; u kategoriji nagrađeni nastavnici – Radmili Vučić i u kategoriji specijalne nagrade – Biljani Drobnjak
Svih 743 učenika koliko ih u ovom trenutku broji Šabačka gimnazija, uzeli su učešće u obeležavanju Manifestacije Dan inteligencije, kroz različite aktivnosti i sa različitim profesorima da bi proširili svoja sazananja ili da bi svoja postojeća saznanja i informacije o inteligenciji primenjivali za rešavanje zadataka, pitalica, mozgalica iz perspektive različitih predmeta tj. njihovih disciplina koje proučavaju inteligenciju.

U Šabačkoj gimnaziji ova manifestacija je realizovana od 28. septembra do 16. novembra 2020. godine nizom aktivnosti i učenika i profesora kao što su anketiranje učenika, analize, zajedničke zaključke, rešavanje problemskih situacija i zadataka, izradu panoa, prezentacija, primenu različitih testova, prezentaciju veština i koordinaciju pokreta, učešće u kvizu, dodelu nagrada i diploma za najuspešnije i najaktivnije, izradu zadataka i njihovih rešenja, pravljenje stripa, E novina, piktograma ... kroz individualni i timski rad, entuzijazam, motivaciju i međusobnu podršku. Dodatni izazov bio im je rad u okolnostima koje su za sve nas nove, i zahtevale su emocionalnu, socijalnu i intelektualnu spremnost učesnika.

Stručni žiri nagradnog konkursa Međunarodnog projekta Dan inteligencije, u organizaciji MENSE Srbije, Kreativnih učitelja i Instituta za moderno obrazovanje, od 308 prijavljenih događaja i 280 poslatih izveštaja i od ukupno 30 dodeljenih nagrada, dodelio je tri nagrade učenicima i profesorima Šabačke gimnazije:
U kategoriji najaktivnijih škola i vrtića - Šabačkoj gimnaziji;

U kategoriji nagrađeni nastavnici – Radmili Vučić i u kategoriji specijalne nagrade – Biljani Drobnjak.
Imena članova Tima profesora Šabačke gimnazije, koji je osvojio nagradu za najaktivniju školu, navedena su po azbučnom redosledu predmeta koji predaju: Tihomir Lazarević, profesor biologije; Biljana Pavlović, profesor geografije; Ana Jelikić, Aleksandra Jovanović i Hadži Zoran Protić, profesori engleskog jezika i književnosti; Mirjana Ćorilić, Ivana Firaunović i Goran Đurić, profesori matematike; Miroslava Sarić i Jelena Ignjatović, profesori nemačkog jezika; Tatjana Marinković, profesor ruskog jezika; Ivana Isailović, profesor srpskog jezika i književnosti;Marina Vuković Pantelić, profesor sociologije; Jasmina Đokić Jovanović, profesor fizike; Milena Spasojević, profesor fizičkog vaspitanja; Veroljub Ilić, profesor filozofije; Svetlana Vukašinović Guconić, profesor francuskog jezika; Radmila Vučić, profesor hemije; Tatjana Radosavljević i Biljana Drobnjak, stručni saradnici i Marijana Isaković, direktor Škole.
biljana drobnjak


Radmila Vučić, profesor hemije organizovala je događaj „Gimnazijalci genijalci – IQ + 6C 1s2 2s2 2p2 = 2s12px12py12pz1 + EQ“ zajedno sa učenicima: Olgom Dubljanin i Viktoriom Đorđević – iz prvog razreda, prirodno-matematički smera „Da li je atom inteligentan“ ; Isidorom Jeremić, Jovanom Vuković, Tijanom Petrović i Valentinom Šašić – iz trećeg razreda, opšteg smera „IQ CH4 - mehanizam hlorovanja metana“ i Milicom Pajić i Anom Ćirić – iz trećeg razreda, prirodno-matematičkog smera „Lavirint i piktogrami EQ“ i osvojila nagradu u kategoriji nagrađeni nastavnici.
radmila vučić


Za rad, entuzijazam, posvećenost, zalaganje i organizaciju aktivnosti Gimnazijalci genijalci – Dan inteligencije u Šabačkoj gimnaziji u Šapcu kao najaktivniji pojedinac Biljana Drobnjak je dobila specijalnu nagradu.
Realizaciju ove Manifestacije pomogli su i Novica Kojić, novinar RTV AS i Tanja Trifković, urednik Glasa Podrinja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa