5. novembar 2020.5. nov 2020.
Rad i talenat zlata vrede
Novo priznanje za Dušana Beguša

Rad i talenat zlata vrede

Nastavljen uspešan niz mladog Beguša. Nauka kao poziv, takmičenja kao izazovi. Ponosan na rodni Šabac. Podrška Grada mladim, talentovanim ljudima spremnim da menjaju i osvajaju svet
Vrhovi se dosežu na različite načine, a Dušan Beguš je navikao da se na vrhove penje svojim znanjem, talentom, vrednim radom. U fizici i matematici, već po navici, doseže najviše plasmane, te je svaki novi uspeh samo još jedan u nizu. Od proteklog vikenda Dušan Beguš je prvak našeg poluostrva.
Mladi Šapčanin, učenik treće godine Matematičke gimnazije, osvojio je prvo mesto na Balkanskoj fizičkoj olimpijadi organizovanoj u Rumuniji (Krajova).

-Utisci koje nosim su veoma lepi, jer sam imao priliku da vidimo ljude iz drugih zemalja. Zbog trenutne situacije sve se odvijalo putem zuma, ali svakako zanimljivo međunarodno iskustvo. Zadaci su bili inspirativni, a o težini je teško govoriti, jer sve zavisi od učesnika do učesnika. Drago mi je što sam osvojio zlato, i to je lepa nagrada za moj rezime. Smatram da je rad presudan i uvek daje rezultate - kaže mladi Beguš i dodaje da je ponosan na svoj rodni grad, te rado ističe da je Šapčanin.
-Uvek kada sam u prilici kažem da sam iz Šapca. Ne mogu da zamislim da kažem da sam iz Beograda, ili nekog drugog mesta.

Na Drugoj Balkanskoj fizičkoj olimpijadi učestvovalo je 47 učenika iz 12 zemalja. Učenici iz Srbije su ostvarili zapažen uspeh osvojivši jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju, kao i jednu pohvalu, a naš sugrađanin proglašen je za apsolutnog pobednika Olimpijade.

-Ovo je sjajan uspeh jednog mladog čoveka, Šapčanina, koji vidi zanimljivost u bavljenju naukom. Dušan je ljubav prema nauci nasledio od roditelja, a potom razvijao u školi Foton. Siguran sam da će i u budućnosti postizati ozbiljne naučne rezultate i da će Šabac odabrati kao mesto za život. Grad će u narednom periodu još intenzivnije podsticati naše mlade sugrađane da napreduju i postižu uspehe - istakao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić tokom svečanog prijema u Gradskoj kući u čast mladog Beguša.

M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa