5. novembar 2020.5. nov 2020.
foto: v. a.

foto: v. a.

VATERPOLO: SUPER LIGA

VELIKI ISPIT FORME

Derbi kola i derbi Srbije. Oba tima među favoritima za titulu. Zvezda jedno do najprijatnijih iznenađenja. Podmlađen tim sa iksusnim vođama ekipe. Predvodnici Subotić, Basarsa, Vukićević
Do nedavno su ovo bile dve najbolje ekipe u državi, danas dve od četiri najbolje, ali svakako takmaci za titulu. Banjica i Zemun nisu pravi reperi kvaliteta, ali će međusobni duel pokazati koji tim je trenutno u boljoj formi, a kada su dve ekipe u dobroj seriji, nada je da će svi biti spremni, kako ništa od spektakla u najavi ne bi izostalo. Šapčani su u nizu od tri pobede, ali je pod znakom pitanja nastup tri važna igrača: Vučinića, Velkića i golmana Filipovića.

-Naš cilj je pobeda bez obzira na rivala i mesto odigravanja. Za mene nastupi Zvezde nisu iznenađenje, poznajem neke momke, kvalitet je neosporan i od početka na njih gledam kao na jedne od favorita za titulu, te samim tim i pobeda protiv takvog rivala vredi više od bodova. Svaki izostanak je veliki, ali on ne menja naš cilj – ističe nekadašnji prvotimac Zvezde, danas uzdanica Šapca Stefan Ilić.

Šabac - Banjica 30:4 (9:1, 10:0, 6:2, 5:1)
Gradski bazen. Sudije: Kiš i Šukić. Isključenja: Šabac 2, Banjica 5. Peterci: Šabac 4 (4).
ŠABAC: Vukadinović, Eraković 5, Marković 3, Repanović 2, Tkač 1, Ilić, Vučinić 2, Gardašević 6, Janković 6, Tonković 1, Stojanović, Ćetković 4.
BANjICA: Cerović, Ilić, Mušikić, Bodiroga, Andrijašević 1, Krstić 2, Gavrilović, Stojadinović, Janošević, Pavlović, Jacković, Sokolovski, Cvetković 1.Šabac - Banjica 30:4 (9:1, 10:0, 6:2, 5:1)
Gradski bazen. Sudije: Kiš i Šukić. Isključenja: Šabac 2, Banjica 5. Peterci: Šabac 4 (4).
ŠABAC: Vukadinović, Eraković 5, Marković 3, Repanović 2, Tkač 1, Ilić, Vučinić 2, Gardašević 6, Janković 6, Tonković 1, Stojanović, Ćetković 4.
BANjICA: Cerović, Ilić, Mušikić, Bodiroga, Andrijašević 1, Krstić 2, Gavrilović, Stojadinović, Janošević, Pavlović, Jacković, Sokolovski, Cvetković 1.


Ilić i Janković su imali iskustvo nastupa u kapici rivalskog kluba, a da danas brane boje Šapca, dok na drugoj strani isti status imaju Darko Aleksić i nekadašnji trener Šapca, danas pomoćnik u stručnom štabu Zvezde Balša Nikolić. Iako je Zvezda potisnuta iz grupe najvećih kandidata za titulu, rezultati su pokazali da to nije osnovano. Crveno – beli su jedini odoleli Novom Beogradu, čak mogu da žale za dva boda. Uz sve promene na mestu trenera, konstanta je Aleksandar Filipović koji je i sam napredovao menjajući saradnike i tako je stekao iskustvo. U ekipi imaju više potencijalnih reprezentativaca poput Basare, Kasuma, Subotića, Vukićevića, Šulca, Tankosića, standardnog člana reprezentacije SAD Mejvisa, nameće se i mladi Trtović.

Realno je da nijanse odlučuju, velike razlike u kvalitetu nema, samo ostaje nada da neće prevagu odneti izostanci. U poslednjem meču dva tima odigranom pred vanredno stanje, Šabac je pokazao više u Beogradu, ali je domaćin srećno došao do boda, 7:7.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa