5. novembar 2020.5. nov 2020.
Potrebna je neka nada
FUDBAL: SUPER LIGA

Potrebna je neka nada

Kada bi posmatrali nastup MAČVE u Humskoj izdvojen od svega drugog, moglo bi se reći da je tim ovdašnji solidan, dovoljno da stvori po koju priliku protiv favorita, parira u jednom delu utakmice, međutim kada se „odzumira“ slika vidimo šesti uzastopni poraz, začelje tabele i rivala koji ima veliko ime, ali veliki upitnik nad kvalitetom u sadašnjosti. Navijačima je potrebna nekakva nada da bi se moglo nešto promeniti bar u narednoj kalendarskoj godini. Mnogo toga što se može reči samo je ponavljanje, menjaju se samo imena rivala. Naredni je JAVOR.

PARTIZAN – MAČVA 2:0 (1:0)
Stadion Partizana. Bez gledalaca. Sudija: Milan Mitić (Leskovac). Pomoćnici: Dimitrijević (Vranje) i Minić (Niš). Strelci: Natho (11 m) u 47. i Marković u 71. minutu (Partizan). Žuti kartoni: Zukanović (Mačva).
PARTIZAN: N. Stevanović, Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović (Urošević), Natho, Zdjelar, Asano, Pavlović (L. Marković), F. Stevanović (Lutovac), Holender (Šćekić).
MAČVA: Gordić, Marković (Vujčić), Ivić, Obrovac, M. Mijailović, Adamović, Božić O. Mijailović), Knežević, Dabić, Tripković (Ortiz), Zukanović (Mihajlović).


Ivanjičani imaju bod osvojen protiv Zvezde u Beogradu i još 17 protiv ne baš lakih rivala (Vojvodina, Radnički Niš), ali većinom na domaćem terenu. Mnogo su slabiji u gostima, ali i tu imaju vredna tri boda iz Novog Pazara i po bod u Beogradu i Palanci. Već drugu sezonu predvodi ih mladi Bondžulić, a na terenu su lideri, Luković i Piščević strelci polovine golova tima. Iskustvo daju golman Lazović, potom Pavšić, Otašević. Sve veću minutažu ima mladi half ponikao u Mačvi Jevtić. Situacije je takva da je svaki bod koliko toliko vredan, a pobeda nekada izgleda predaleko ma ko da je rival. Prethodne sezone „crveno-crni“ nisu znali za pobedu od početka sezone i prvu su upisali protiv Javora i to u Šapcu. Kada bi se to ponovilo...
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa