12. novembar 2020.12. nov 2020.
Dan inteligencije
OSNOVNA ŠKOLA „MAJUR”

Dan inteligencije

Međunarodni projekat „Dan inteligencije” pokrenut je sa idejom da se obeleži 1. oktobar – Dan osnivanja Mense. Mensa Srbije, Udruženje „Kreativni učitelji” i Institut za moderno obrazovanje želeći da ukažu na značaj stimulacije intelektualnih sposobnosti pokrenuli su i podržali ovu akciju kako bi uključili što veći broj stručnjaka koji rade sa decom.
Na inicijativu Svetlane Milutinović, nastavnice francuskog jezika u Osnovnoj školi „Majur” u Majuru naša škola se pridružila međunarodnoj akciji „Dan inteligencije”. Akciji su se pridružile i Danijela Marković, nastavnica biologije, Jasmina Janić, nastavnica razredne nastave i Jovana Dimić, nastavnica engleskog jezika. Zajedno sa svojim učenicima nastavnice su pripremile ukupno 18 projekata.
Ove godine na mapi obeležavanja „Dana inteligencije” našlo se 308 događaja, a pristiglo je 297 izveštaja o realizovanim aktvnostima. Od pristiglih 280 izveštaja realizovanih aktivnosti stručni žiri Mense Srbije, Udruženja „Kreativni učitelji” i Instituta za moderno obrazovanje odabrala je 30 učitelja i nastavnika da budu nagrađeni u okviru međunarodnog projekta Dan inteligencije 2020. Među nagrađenima je i Osnovna škola „Majur” Majur kao jedna od najaktivnijih škola. Takođe, jedina osnovna škola koja je nagrađena. Specijalnu nagradu dobila je nastavnica biologije Danijela Marković za projekte: Gen-ijalci, Mali forenzičari i Od ideje do projekta.
Kao završni događaj projekta „Dani inteligencije” održan je onlajn stručni skup „Rešavanje problema – stimulacija intelektualnog razvoja sa decom” 7.11.2020. godine. Na stručnom skupu zvanično su proglašeni pobednici „Dana inteligenicije 2020” i njihovi projekti su prikazani kao primeri dobre prakse.
Izuzetno smo ponosni i srećni što se naš trud u ovom plemenitom poslu pokazao kao jako dobar i što smo naš entuzijazam prenele i na decu i na kolege.
Nastavnca engleskog jezika Jovana Dimić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa