12. novembar 2020.12. nov 2020.
foto: s. s.

foto: s. s.

FUDBAL: SUPER LIGA

PAUZA POSLE POBEDE

Prvi trijumf posle osam kola. Zaslužen i neočekivan trijumf. Aničić pobedu posvetio Ivici Kralju. Do duže pauze maksimalana posvećenost
Nezgodni dueli u preostalih pet kola
Do srede prethodne izgledalo je sve uobičajeno u Mačvi, problemi koji postoje praktično od početka sezone, a onda je usledila bura, od ostavke Ivice Kralja, priča o štrajku igrača, mogućnosti da se Ivanjici suprotstave omladinci i na kraju svega, van svih očekivanih ishoda, pobeda golom Ortiza u 82. minutu posle asistencije rezerviste i povratnika posle nezgodne povrede Đokovića. Tri boda su Šapčane odvela sa samog dna, prekinut je slab niz i trijumf je probudio neki čudan optimizam, iako je klub još daleko od bezbedne zone.

MAČVA – JAVOR 1:0 (0:0)
Stadion Mačve. Bez gledalaca. Glavni sudija: Milan Ilić; pomoćnici: Pavlović i Peranović. STRELAC: Ortiz u 82. minutu. ŽUTI KARTONI: Pejović, Obrovac, Gordić, Adamović, Knežević (Mačva), Ilić, Pavišić, Jevtić (Javor)
MAČVA: Gordić, Pejović, Mijailović, Dabić (Đoković), Knežević, Obrovac, Marković, Ivić, Pešić, Adamović (Tripković), Ortiz
JAVOR: Lazović, Maričić, Jevremović, Jevtić, Pavišić (Sević), Otašević, Radivojević (Mladenović), Piščević, Šćepanović (Nikolić), Luković (Rušević), Ilić


-Ovaj trijumf smo zaslužili mnogo ranije. Pristupom i zalaganjem ovi momci zaslužuju mnogo više na tabeli, ali suviše prilika smo propustili, te se odlična igra nije vratila kroz bodove, možda je i malo sreće nesdostajalo. Morao je doći meč u kome se sve vratilo. Pobedu posvećujem Ivici Kralju koji je mnogo učinio i za ovaj klub i mene lično. Nadam se da ćemo jednom opet sarađivati – rekao je starteg Šapčana Dragan Aničić.

Večeras Srbije igra protiv Škotske, jedna od najvažnijih mečeva godinama u nazad i čitava nedelja je u znaku reprezentacija. Kada se od Aranđelovdana vrati klupski fudbal, „crveno-crne“ očekuje, bićemo iskreni, raspored koji bi mogao da donese nešto: Radnik će Šapčane dočekati na svom terenu, potom će u Pocerskoj igrati Inđija, Vojvodina će dočekati ovdašnju ekipu, Rad će doputovati u Šabac u pretposlednjem jesenjem kolu i na kraju će „crveno-crni“ biti gosti Zlatibora. Dakle, Vojvodina je izuzetak u grupi rivala iz zone ispadanja ili odmah iznad nje, idealan filter za mogućnosti aktuelnog sastava.

-Posle svih događaja pauza izgleda dobrodošla, a opet uspostavili smo ritam igre koji je dobar. U svakom slučaju, samo ću obećati dobar pristup i istinsku posvećenost mojih igrača. Da, od pet mečeva možemo pobediti četiri, kao što možemo izgubiti svih pet, daljih obećanja od pristupa nema – dodao je trener Mačve.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa