12. novembar 2020.12. nov 2020.
i. kralj: foto sajt FK Mačva

i. kralj: foto sajt FK Mačva

FK MAČVA: OSTAVKA PREDSEDNIKA

Kralj napustio Mačvu

Gotovo šest godina na čelu kluba. U tom periodu Mačva nastupala u tri ranga. Povratak u elitu posle 64 godine. Rezultatski se ističe polufinale Kupa. Napredak na infrastrukturnom planu
Ivica Kralj nije više predsednik Fudbalskog kluba „Mačva“. Nekadašnji reprezentativni golman podneo je neopozivu ostavku 5. novembra na sve funkcije u klubu.

-Ponosno mogu da kažem da smo ispisali najlepšu istoriju Mačve. Posle 65 godina plasirali smo se u Superligu Srbije, ušli u polufinale Kupa Srbije, omasovili i organizovali Omladinsku školu. O infrastrukturi je suvišno pričati. Da bi se došlo do ovakvih rezultata potrebno je svakodnevno dosta rada i energije, što se odrazilo i na moje zdravstveno stanje. Zahvaljujem se saradnicima, predsedniku Skupštine grada Šapca, Nemanji Pajiću, koji je uvek imao razumevanja i bio uz klub. Naravno, veliko hvala navijačima Mačve i svim Šapčanima na podršci, a klubu želim puno uspeha i dobrih rezultata u budućnosti - istakao je Ivica Kralj.

Ivica Kralj postao je predsednik Mačve 11. januara 2015. godine. To se dogodilo na zimskoj pauzi sezone 2014/15. u kojoj se Mačva takmičila u Prvoj ligi Srbije. Iako je cilj bio opstanak, on nije ostvaren. „Crveno-crni“ su ubedljivo eliminisani u niži rang. Šapčani su se odmah vratili u Prvu ligu, a potom zauzeli i lidersku poziciju na kraju jesenje polusezone drugog ranga 2016/17. Posle titule u Srpskoj ligi „Zapad“ Mačva je postala i šampion Prve lige, predvođena od polusezone Draganom Aničićem. Bio je to povratak među najbolje posle 64 godine. Prve dve sezone Mačva je prvenstvo okončala na 11. poziciji, dok je prethodnu završila na poslednjoj 16. No kako je Kovid uzrokovao nepotpuni šampionat, nije bilo ispadanja, već proširenje na 20 timova. Najveći uspeh je ostvaren u Kupu Srbije gde se Mačva plasirala u polufinale 2018. godine, eliminisavši na tom putu i Crvenu Zvezdu.

U mlađim kategorijama, omladinci su u sezoni 2014/15. obezbedili Kvalitetnu ligu Srbije gde su se zadržali dve sezone. Kadeti drugu sezonu nastupaju među najboljim vršnjacima u Srbiji.

Infrastrukturno, Mačva je završila stadion, postavila stolice na sve tri tribine, rekonstruisala zapadnu tribinu i podrtribinski prostor u skladu sa propisima Super lige. Od pre dve godine, u saradnji sa FSS postavljen je pomoćni teren sa veštačkom travom, a od decembra 2017. stadion u Pocerskoj ima i reflektore.

d. antonić: foto sajt FK Mačva


Antonić v. d. predsednika
Dosadašnji potpredsednik kluba Dragan Antonić po automatizmu je preuzeo ulogu vršioca dužnosti predsednika Upravnog odbora do izborne skupštine. Primarni zadatak je, kako ističu u rukovodstvu, borba za popravljanje finansijskog stanja, u preostalih nešto više od mesec dana, odnosno do zimske pauze, a izborna skupština će biti zakazana u narednom periodu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa