12. novembar 2020.12. nov 2020.
Drugo mesto za Šapčane
Uspeh učenika Gimnazije

Drugo mesto za Šapčane

Projekat US in Focus, pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u saradnji sa Udruženjem profesora engleskog jezika (ELTA). Cilj razvijanje kritičkog i kreativnog mišljenja, medijske pismenosti. Primena znanja iz engleskog jezika, informatike, sociologije
Učenici Šabačke gimnazije su učestvovali u projektu US in Focus, koji je organizovan pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u saradnji sa Udruženjem profesora engleskom jezika (ELTA).
Projekat je realizovan u dva dela. Prvi deo bio je onlajn kamp održan u avgustu, na kom su učenici Šabačke gimnazije zauzeli prvo mesto na kvizu znanja i debatnom takmičenju. Tom prilikom je Njegova Ekselencija, ambasador SAD u Beogradu, gospodin Godfri, pohvalio prezentera gimnazijskog tima, Bogdana Aleksića, učenika II-4, ali i čitav tim.
Drugi, finalni deo, održan je 2. novembra. U skladu sa trenutnim epidemiološkim stanjem, završni događaj održan je preko platforme Zoom, umesto u hotelu Crowne Plaza u Beogradu kako je prvobitno bilo planirano. Učenici iz Šapca su svoj projekat predstavili pred svojim vršnjacima iz Beograda, Niša, Novog Sada i Kragujevca, predstavnicima iz ELTA-e i Američke ambasade. Tim iz Šapca je zauzeo drugo mesto u finalu.

Đaci su se povezali sa drugim gimnazijama, i radili su na primeni svojih znanja iz engleskog jezika, informatike, sociologije i što je možda najbitnije od svega, radili su na razvitku liderskog duha i timskog rada


Cilj ovog projekta bilo je, pre svega, razvijanje kritičkog i kreativnog mišljenja i medijske pismenosti, kao i učenje o demokratskom procesu izbora u SAD. Đaci su se povezali sa drugim gimnazijama, i radili su na primeni svojih znanja iz engleskog jezika, informatike, sociologije i što je možda najbitnije od svega, radili su na razvitku liderskog duha i timskog rada.
Koordinatori projekta su bili profesori engleskog jezika i književnosti Nada Filipović i Hadži Zoran Protić, a članovi tima su : Bogdan Aleksić - II4, Dušan Pavlović - II5, Milica Žugić - II5, Jelena Šušić - II5, Lenka Rosić - II5, Vuk Matić - II5, Bojana Đurić - IV7, Tijana Lukić - IV7, Valentina Panić - IV7, Bojana Perić - IV7, Marijana Jokičić - IV7, Dušan Milutinović - IV7.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa