19. novembar 2020.19. nov 2020.
foto: v. a.

foto: v. a.

VATERPOLO: SUPER LIGA

Liga pocepana Kovidom

Mnogo odloženih utakmica zamagljuje sliku realnosti tabele. Šapčani sinoć u Beogradu. Dva teška prvenstvena izazova do polusezone
Vaterpolisti ŠAPCA sinoć su gostovali Partizanu u jednom od dva odložena meča ovdašnjeg kluba tokom tekuće sezone. Ishod nama nije poznat dok je najaktuelniji broj „Glasa Podrinja“ pod štamparskim presama, ali su momci otputovali sa specifičnom vrstom tereta, rivala kojeg tim sa šampionskim ambicijama treba da pobedi, protivnika koji je imao problema sa Kovidom 19, ali i kolektiva sastavljenog od momaka koji su se uželeli vaterpola, kluba koji se značajno stabilizovao posle svih problema i iako nije realno da se „crno-beli“ uključe u borbu za najviši plasman, neupitan je napredak iz kola u kolo. Bazen „Banjica“ je mesto gde bi se mogli „okliznuti“ favoriti, nadamo se da se to nije desilo Šapčanima.

Ubrzo u Šapcu gostuje NAIS, solidan tim sa ambicijama borbe za peto mesto o kome smo pisali u prethodnom broju. Partizan, Nais i Zemun su ekipe gde je Šabac favorit, a dva prvenstvena derbija slede do kraja godine, odloženi protiv Crvene Zvezde i veliki, 23. decembra protiv Novog Beograda u Šapcu.

Raspored do pauze
ŠABAC: Partizan (gost – sinoć), Nais (domaćin), Zemun (gost), Novi Beograd (domaćin), C. Zvezda (gost).
NOVI BEOGRAD: Zemun (gost), Partizan (domaćin), Šabac (gost), Nais (gost).
RADNIČKI KG: C. Zvzeda (domaćin), Nais (gost), Zemun (domaćin), Partizan (domaćin).
C. ZVEZDA: Radnički (gost), Vojvodina (domaćin), Stari Grad (gost), Šabac (domaćin), Nais (domaćin).
PARTIZAN: Šabac (domaćin – sinoć), Stari Grad (gost), Novi Beograd (gost), Banjica (domaćin), Zemun (gost), Radnički (gost).
VOJVODINA: Banjica (domaćin), C. Zvezda (gost), Nais (domaćin).


Osim što je preostalo još nekoliko derbi mečeva do odmora, tabela koju vidite ima nedostatak mnogo odloženih mečeva, te se prava slika lige može dobiti tek posle njihovog odigravanja, no u globalu, četiri tima su se izdvojila, ona koja su mnogi i videli u borbi za najviši plasman, a borba za preraspodelu preostala četiri plej of mesta sledi, jer slede međusobni dueli. Vojvodina je u najboljem položaju, ali i najmanje utakmica do kraja, Partizan je porazom od Novosađana otežao svoj položaj, mnogo zavisi i od ishoda sinoćnjeg duela, dok Nais tek očekuju teški mečevi. Zemun je u najboljem položaju borbe za opstanak i istovremeno realan takmac za poziciju osam. Stari Grad i Banjica imaju male šanse, bar po trenutnom sastavu da se uključe u tu bitku.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa