19. novembar 2020.19. nov 2020.
Sindikati zatražili obustavu nastave

Broj zaraženih učenika znatno veći od zvaničnog

Kako je saopšteno, podaci koje je premijerka iznela 15. novembra, a koji se odnose na broj zaraženih učenika, ne poklapaju se sa brojem zaraženih koje ti sindikati dobijaju sa terena
Sindikat obrazovanja i Sindikat prosvetnih radnika Srbije zatražili su od predsednice Vlade Ane Brnabić, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića i Kriznog štaba da obustave “neposrednu nastavu” zbog “alarmantne epidemiološke situacije” u zemlji.
Kako je saopšteno, podaci koje je premijerka iznela 15. novembra, a koji se odnose na broj zaraženih učenika, ne poklapaju se sa brojem zaraženih koje ti sindikati dobijaju sa terena.
“Prema našim izvorima broj obolelih učenika je višestruko veći, s tim što se ne vrši testiranje svih učenika koji imaju simptome koronavirusa, nego se šalju u izolaciju, pa ni taj broj ne ulazi u zvanične izveštaje”, saopšteno je.
Oni su dodali da je i broj inficiranih nastavnika “izuzetno visok” i da ako se uzme u obzir da “svaka škola ima do 3 inficirane osobe, a ukupno ima 1750 škola, to znači da je broj zaraženih oko 5000”.
Izvor Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa