19. novembar 2020.19. nov 2020.
foto: rk vitez

foto: rk vitez

RVANjE: „VITEZ“ U 2020. GODINI

Seniori treći u Srbiji

Novih pet medalja i okončana sezona. U slobodnom stilu klub najbolji u Srbiji. Zbirno 26 medalja. Odličja za sve uzraste, od najmlađih pinira do seniora na 16 Prvenstava
Šabački rvači okončali su takmičarsku godinu osvajanjem ekipnog trećeg mesta i sa pet novih medalja na grudima na nacionalnom seniorskom Prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom. Domaćin je ponovo bio Petrovac na Mlavi.
Četvrtu uzastopnu godinu Uroš Madžarević je šampion Srbije u kategoriji do 86 kg. Uz ovu titulu „vitezovi“ su zaslužili i tri bronze: Ivan Gladović, takođe u kategoriji do 86 kg, potom Marko Savić (do 92 kg) i Uglješa Gajić (do 70 kg). Viteški se borila i Jovana Lazić koja je upotpunila bronzanu nisku trećim mestom među damama do 62 kg.
Aleksandar Savić i Ilija Petrović su bili na korak od odličja, ali su poraženi u mečevima za treće mesto.
Pomenuti učinak doneo je šabačkom „Vitezu“ ekipno treću poziciju na kraju takmičenja.

Sumiranje sezone
Zvanično, posle ovog šampionata „Vitez“ je najuspešniji rvački kolektiv u slobodnom stilu. Sve kategorije Šapčana osvojile su 1.915 bodova, 15 više od vicešampiona „Kragujevca“, a znatno su ispred Partizana; Radničkog, Potisja, Proletera...

Prvenstvom u slobodnom stilu okončana je ukupna rvačka klupska sezona u Srbiji. U ukupnom plasmanu Šapčani su šesti po uspešnosti u državi, na tabeli koja sabira sva zvanična prvenstva u oba stila. „Vitez“ je osvojio 6.072 boda, 3.892 u nadmetanjima grčko-rimskog stila, 1.915 u slobodnom stilu i 265 u rvanju za žene. Ukupno je bilo 16 prvenstava. Najuspešniji je bepgradski „Partizan“, a pre šabačkog tima slede još, redom: Radnički, Sombor, Proleter, Potisje. Bodove je osvajalo 35 ekipa.

Šapčani su šesti tim u Grčko-rimskom stilu i u ženskom rvanju. Zbirno, tokom 2020. Šapčani su osvojili 26 medalja, deset zlatnih, četiri srebrne i 12 bronzanih. Najmlađi pioniri, do 11 godina, osvojili su na Kupu Srbije dve srebrne medalje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa