Info

26. novembar 2020.26. nov 2020.
„Toreks“ zainteresovan za Šabac
Moguća investicija iz Rusije u gradu

„Toreks“ zainteresovan za Šabac

Ruska kompanija „Toreks“ specijalizovana za proizvodnju sigurnosnih, sobnih i protivpožarnih vrata zainteresovana je za ulaganje u Srbiju, a uslovi u Šapcu su im vrlo prijemčivi, te su se tim povodom, u Gradskoj kući sastali gradski rukovodioci i reprezenti firme „Toreks“. Kako navodi gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, ukoliko se investicija realizuje, u naredne dve godine će novi investitor zaposliti do 60 sugrađana.
-Kompanija „Toreks“ je zainteresovana da započne biznis u Republici Srbiji i za to su izabrali grad Šabac. Sa našim timom ljudi koji se bave privredom, odnosno koji se bave investicijama, već su obišli industrijsku zonu, Slobodnu zonu Šabac i mislim da smo na dobrom putu za dolazak „Toreks Evropa“ i „Toreks Rusija“ u naš grad i na naše tržište. Oni su zainteresovani za kupovinu dva hektara zemljišta, gde bi vodili proizvodne pogone. Firma se bavi proizvodnjom sigurnosnih, sobnih i protivpožarnih vrata, ima 950 maloprodajnih objekata u Ruskoj federaciji, zaista je reč o renomiranoj ruskoj firmi, mislim da će vrlo brzo doći do realizacije ovog projekta i imaćemo prvu firmu iz Ruske federacije koja će poslovati u našem gradu. Unapred se radujem i siguran sam da će to značiti nova radna mesta za naše sugrađane – istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da se očekuje više desetina novih radnih mesta u „Toreksu“ za sugrađane.
-Reč je o firmi u kojoj je većina procesa automatizovana i oni će u roku od dve godine, ako odluče da investiraju u Šabac, zaposliti između 50 i 60 naših sugrađana.
Kompanija želi da svoje poslovanje proširi otvarajući predstavništva u Srbiji i Šabac deluje kao dobro mesto za investiciju, ističu predstavnici „Toreksa“.
-Analizirali smo tržište Republike Srbije, posebno nas je zainteresovala Slobodna ekonomska zona u gradu Šapcu, uz to znamo da postoje posebni odnosi između naša dva naroda, te smo doneli odluku da razgovaramo o ulaganju u Šabac. Firma će u ponudi imati širok spektar vrata, od ekonomske do premijum klase, biće različitog dizajna, klijenti će i sami moći da dizajniraju, vrata, biraju brave, kvake, cilindre, poslujemo sa mnogim proizvođačima: američkim, evropskim, srpskim, imamo značajnu ponudu od najjeftinijih do nasjkupljih vrata – naglašava Igor Jonof, direktor za razvoj kompanije „Toreks Rusija“.
Uz gradonačelnika Šapca i direktora za razvoj kompanije „Toreks“ sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, narodni poslanik iz Šapca Boban Birmančević i direktor „Toreks Evropa“ doo Marko Pejić.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa