26. novembar 2020.26. nov 2020.
Foto: I.Đ.

Foto: I.Đ.

IGOR ĐURKOVIĆ, FK „MAČVA“ (BOGATIĆ)

ZASLUŽUJEMO VISOK PLASMAN

Kalendarsku godinu Bogatinci završili na šestom mestu. Mali žal za višom pozicijom. Saradanja sa poznatim ljudima. Cilj gornji deo tabele i na proleće. Pripreme od 10. januara
Odličan finiš jeseni doneo je Mačvi iz Bogatića odličnu šestu poziciju na pauzi i veliki optimizam, miran „zimski san“, a dobri rezultati su uticali i da ambicije malo porastu.
Trener IGOR ĐURKOVIĆ očekuje da ekipa funkcioniše dobro i na proleće.
-Prevashodni cilj je bio opstanak pre početka sezone, veliki broj ekipa će u niži rang, razlika nije velika, ali osim dobrog salda, imamo odličnu atmosferu, samopouzdanje i nadamo se da ćemo sve to sačuvati i u drugoj polusezoni, te da ćemo uspeti da budemo visoko pozicionirani i posle 34 kola. Mačva to zaslužuje.
Niko pre poečtka sezone ne bi imao ništa protiv učinka od 27 bodova i šestog mesta, ostao je mali žal i za višim plasmanom.
-Priznajem da žalim za, biću slobodan da kažem, izgubljena dva boda u Lajkovcu, jer smo pokazali mnogo više od rivala, ali je ostalo 1:1. Sa ta dva boda bili bi treći, ali ne žalimo previše, jer sveukupno situacija je više nego dobra. Sloga iz Požege je ubedljiva i zaslužuje apsolutno da se plasira u Prvu ligu, mi nismo trenutno u mogućnosti da se borimo za takve domete, ali imamo neophodno da budemo u gornjem delu.
Đurković je kao i prethodne sezone preuzeo tim posle dela polusezone. Ipak, ovaj put su učinak i pozicija na tabeli mnogo bolji nego u zimu 2019. godine.
-Prihvatio sam poziv od, za mnoge novih ljudi u rukovodstvu Mačve, ali za mene starih poznanika i saradnika od pre sedam godina kada sam prvi put bio deo „crveno-crnih“ iz Bogatića. Moram da pohvalim izvanrednu saradnju sa predsednikom Zornom Đurkovićem, potpredsednikom Nebojšom Dostanićem i svim članovima uprave. Nasledio sam od kolege Obradovića dobro pripremljen, kvalitetan tim i to su rezultati pokazali. U šest kola, četiri pobede, jedan remi i poraz je više nego dobar učinak.
Do januara su igrači na odmoru, ali će biti aktivnosti i na fudbalskom tržištu.
-Prvi cilj je da očuvamo kostur ekipe, a konkurenciju ćemo pojačati na krilnim pozicijama i trudićemo se da nađemo još jednog dobrog bonus igrača. Vremena ima, trenutni plan je da pripreme počnemo 10. januara, a prvenstvo će biti nastavljeno 7. marta.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa