26. novembar 2020.26. nov 2020.
Foto: S. S.

Foto: S. S.

FUDBAL: SUPER LIGA

INĐIJA JE NOVA NADA

Pobeda izuzetno važna, rival u dobroj formi. U Surdulici igra bolja od rezultata. Trenutni zaostatak deset bodova. Tri pobede Inđije u poslednjih pet kola
Semafor u Surdulici nije realno reflektovao odnos snaga na terenu, međutim daleko od toga da možemo govoriti o nezasluženoj pobedi, u ovom trenutku, spremnije ekipe. Vreme brzo prolazi, bez mnogo prilike je za lamentiranje, jer ubrzo MAČVI stiže još jedan protivnik iz kategorije onih koji se mogu pobediti, iako je to mnogo lakše reći, nego učiniti. Svakako je protivnik tim koji ima istu želju kao Šapčani, opstanak.

RADNIK – MAČVA 3:0 (2:0)
Surdulica. Bez publike. Glavni sudija: Petar Piper; pomoćnici. Pa. Piper i Minić. STRELCI: Makarić u 23. (11 m), Makarić u 45. i Pavlov u 62. minutu. ŽUTI KARTONI: Spasić i Makarić (Radnik); Pejović, Knežević i Ortiz (Mačva).
RADNIK: Kostić, Bogdanovski (Danoski), Lukić (Pavlov), Makarić, Đorđević, Kričak, Stojanović, Jović (Oreščanin), Brković, Mitošević (Subotić), Spasić (Stamenković).
MAČVA: Gordić, Pejović (Đoković), Ivić, Tripković (Božić), Pešić (Mihailović), Ortiz, Marković, Dabić (Dukić), Mijailović, Adamović, Knežević.


INĐIJA je u usponu forme i igra dobro u poslednjih mesec dana i malo duže. Poslednja tri meča na svom terenu su pobedili, donekle iznenadili i Niš prethodnog vikenda. Nisu ni u porazima bili slabi, šta više, izuezetno su namučili Zvezdu u Beogradu, vodili 2:1 i šampionu je trebao penal i kasni pogodak za trijumf. Malo su pokvarili dobar utisak iz oktobra i novembra porazom od Metalca 0:1 na svom terenu, ali generalno su uspešni i trenutno iznad crte. Ostali su letos bez važnih igrača: Banjca, Milikića i Prekovića, odnosno Markovića, dok su se bazirali na pojačanja iz inostranstva (Mađarska, Albanija, Poljska, Azerbejdžan...), među njima je ponovo u Super ligi, nekadašnji levi bek Mačve Protić. Ističu se još Eliomar, Radin, Obradović, međutim, bez premca je Nešković, 20-godišnje ofanzivno krilo koje je došlo iz Vojvodine i igra odlično. Ipak adut Inđije je dobra odbrana. Sezonu je na klupi započeo Živković, ali ga je u oktobru, sada možemo reći uspešo, zamenio Dejan Čelar. Mačvu još muče problemi, na terenu, po pitanju efikasnsti i van, u finansijskom sektoru. Mora i protiv njih.
Prethodne sezone, u drugom kolu, u Šapcu je bilo 2:2, u poslednjem minutu su Vojvođani osvojili bod, u drugoligaškim godinama, Inđija je u slavnoj sezoni Mačve pobedila u Šapcu (2016), dok je Mačva bila bolja u sezoni kada je ispala u Srpsku ligu (2014).

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa