26. novembar 2020.26. nov 2020.
O. Stojanović

O. Stojanović

VATERPOLO: SUPER LIGA

NOVA PAUZA ZA „DELFINE“

ŠABAC – NAIS 19:7 (7:1, 5:1, 4:3, 3:2)
Gradski bazen. Sudije: Golijanin i Virijević.Isključenja: Šabac 4, Nais 5. Peterci: Šabac 1 (1), Nais 2 (1)
ŠABAC: Filipović, Eraković 1, Marković 3, Repanović, Tkač 2, Ilić 3, Vučinić 1, Gardašević 4, Janković 2, Tonković 1, Stojanović 1, Velkić, Vukadinović, Ćetković 1.
NAIS: Lazić, Stamatov 1, Pavičić, Vujović, Đorđević 1, Beronja 2 , Bolović, Kovačević 1, Živić 1, Ćetković, Vasić 1, Pošmuga, V.Tomić, P.Tomić.
Malo kalendar, malo odlaganja usled Kovida, tek vaterpolisti ŠAPCA ulaze u neplanirani ritam utakmica – pauza. Dobra vest je da nova pauza nije uzrokovana odlaganjem, već prvim kolom Kupa Srbije koje prošlogodišnji finalista preskače. Gledano s pozitivne strane, to je i prilika da se dodatnim treninzima pojača forma tima koji je protiv Niša konačno bio kompletan.
Nais je solidan tim, ali kvalitetom daleko iza Šapčana, a uz sve to, gostovali su te subote izuzetno raspoloženoj i razigranoj ekipi, te su osetili svu snagu već u prva dva perioda, dok je u nastavku meč izgledao nešto izjednačenije. Ipak svaku četvrtinu je šampion rešio u svoju korist. Nekoliko dana ranije su momci iz našeg grada dominantno nadigrali i Partizan na Banjici, te na ovoj pauzi izabranici Emila Nikolića su posle pet uzastopnih pobeda.
Što se Super lige tiče, ostale su još tri utakmice pre pauze, a valja se spremati i za Kup čiji finalni turnir zatvara godinu. Prvog vikedna decembra Šapčani su gosti Zemuna u duelu gde ne bi trebalo da bude poteškoća u osvajanju bodova, a potom slede dva velika derbija. Prvo će 16. decembra Šapčani u odloženom meču gostovati Crvenoj Zvezdi, a potom će na Gradksom bazenu gostovati aktuelni lider Novi Beograd, 23. decembra. Između sledi četvrtfinale Kupa, a ukoliko budu uspešni, naši igrači će na kraju sledećeg meseca igrati finalni turnir. Nadamo se „gustom“ decembru i još šest utakmica „delfina“. To će značiti da igraju u finalu Kupa, treću uzastopnu sezonu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa