10. decembar 2020.10. dec 2020.
Prioritet čist  i uredan grad
Gradonačelnik i rukovodstvo JKP „Stari Grad“ u poseti radnicima

Prioritet čist i uredan grad

Dezinfekcija i čišćenje dva puta dnevno. Higijena posebno važna u vreme epidemije. Natrijum hlorokin u cisternama i kanisterima. Rešavanje organizacionih problema u JKP. Učešće u evropskim projektima
Čišćenje i dezinfekcija ulica i trotoara je jedna od usluga koje građanima pruža Javno komunalno preduzeće „Stari Grad“, bitna u svakom trenutku, a višestruko važna u periodu epidemije. Novi direktor Javnog komunalnog preduzeća „Stari grad“ naveo je da radnici dva puta dnevno dezinfikuju ulice i trotoare, a nedavno je radnike u prvoj smeni posetilo poslovodstvo preduzeća i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji su razgovarali sa njima o uslovima rada i mogućnosti unapređenja.

-Mi se trudimo maksimalno da grad bude čist. Svesni smo da epidemiološke mere koje su i po uredbi Vlade obavezne, mi smo još proširili tako da dva puta dnevno čistimo šabačke ulice, dezinfikujemo ih i pokušavamo da naš grad bude uredan i čist. Mnogo toga je urađeno u prethodnih mesec dana, pre svega na reorganizaciji i boljoj organizaciji ljudi koji tamo rade. Mi smo im kao Grad izašli u susret i odobrili solidarne pomoći, ali od njih očekujemo da svoj posao rade na vrhunskom nivou – istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da je važan korak i učešće JKP „Stari grad“ u evropskim projektima

-Ono što je bitno je da se i rukovodstvo preduzeća upustilo u zajedničke evropske projekte. Zajedno sa svojim kolegama iz Sremske Mitrovice konkurisali su za zajednički projekat kod Evropske unije, tako da očekujemo u narednoj godini i poboljšanje uslova rada, odnosno dobijanje kamiona za iznošenje smeća i drugih mašina koje su potrebne za nesmetan rad ovog preduzeća. Osnov je čist i uredan grad i zbog toga je ovo javno preduzeće i osnovano.
Rukovodstvo preduzeća izvestilo je gradonačelnika o svi merama koje se preduzimaju kako bi higijena javnih površina bila na zadovoljavajućem nivou.

- Radnici Sektora iznošenja smeća i javne higijene rade svakodnevno u tri smene. Naše preduzeće dva puta dnevno, svaki dan vrši dezinfekciju svih ulica od interesa za naše građane, koristimo natrijum hipohlorit, stavljamo ga u kanistere na kritičnim takčama u gradu i cisterne. Pozivam sugrađane da nas obaveste kada u nekom od kanistera nestane tečnosti. Molim sugrađane da se pridržavaju svih dosadašnjih mera, od nošenja maske, dezinfekcije ruku, dezo barijera i da poštuju propise, na svakom mestu – rekao je Nikola Begović, vd direktora JKP „Stari Grad“ i dodao da se uz svakodnevne obaveze rešavaju organizacioni problemi.

- Jedan od ključnih problema koje smo zatekli i boljom organizacijom rešili u proteklih mesec dana je zagušenje naših kamiona na transfer stanici „Srem – Mačva“. Oni su čekali i po dva sata, ali smo sada to smanjili na nekih desetak minuta. Po meni, najveći problem bio je odnos Grada prema preduzeću. Mi sada imamo podršku i razumevanje od strane gradske vlasti za naše ideje i implementacije koje planiramo da realizujemo u nekom narednom periodu. Zamolio bih sugrađane da budu malo strpljivi, jer sve što se dešavalo proteklih godina ne može da se promeni preko noći, a takođe apelujem da vode računa gde odlažu smeće i na koji način, jer to je, po meni, vaspitanje i kultura svakog pojedinca.

Zaposleni su, prema sopstvenim rečima, spremni da vredno rade i zadovoljni su uslovima.



-U prvoj i drugoj smeni vršimo dezinfekciju, ranije i u noćnoj dok je bilo lepše vreme. Ovo je prvi gradonačelnik koji se vozio sa nama u cisterni, pratio naš rad. Uslovi rada su za sada dobri, ne možemo da se žalimo – istakao je vozač jednog od kamiona Nenad Stanković.
D. B.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa