10. decembar 2020.10. dec 2020.
cilj da parking mesta  namnjena osobama  sa invaliditetom  budu slobodna

cilj da parking mesta namnjena osobama sa invaliditetom budu slobodna

Akcija Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga

Akcija Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga

To je naša molba sugrađanima da obrate pažnju na mesta gde staju, jer nije reč o „VIP“ mestima, već lokacijama gde osobe sa invaliditetom mogu bezbedno da stanu i bezbedno izađu i budu blizu ulazu/izlazu
Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga započelo je nedavno kampanju čiji je cilj da parking mesta namnjena osobama sa invaliditetom, obeležena kao takva, budu slobodna, te da ih koriste isključivo osobe iz te populacije, sa oznakom na svojim vozilima.

-Akciju ili kampanju smo pokrenuli na bazi ideja koju smo dobili putem društvenih mreža, pre svega preko fejsbuk stranice Udruženja gde su mnogi sugrađani ostavljali svoje sugesti i komentare. Podršku je pružio Tržni centar „Merkator“ sa kojim zajedno realizujemo kampanju oslobođenja parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom. Postavljamo letke u kojima skrećemo pažnju sugrađanima – istakao je sekretar UPMO Slaviša Savić i dodao da nije reč o nekim pretećim porukama, već samo apelu na svest.

-To je naša molba sugrađanima da obrate pažnju na mesta gde staju, jer nije reč o „VIP“ mestima, već lokacijama gde osobe sa invaliditetom mogu bezbedno da stanu i bezbedno izađu i budu blizu ulazu/izlazu. Zadovoljstvo mi je da kažem kako je akcija imala odjek, da je sve više mesta namenjenih osobama sa invaliditetom ostavljeno njima bez obzira na guže. Nadam se da će se i ostali tržni centri priključiti, odnosno da će u saradnji sa Parking servisom i sva mesta u gradu, zauzeta od nesavesnih vozača, biti oslobođena.
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa