8. septembar 2011.8. sep 2011.
ŠABAČKE PRIČE- DR VERA RAJIĆ

ŽIVOT U SLUŽBI DECE

Po onome kako živi, kako radi i kako izgleda, za doktorku Veru Rajić, ne bi se moglo reći da je penzioner. Životni moto da je čovek mlad ili star onako kako se oseća, baš primenjuje u sadašnjosti iako je sa takvim mladalačkim razmišljanjima i počela radnu karijeru.
Medicinski fakultet u Beogradu je završila sa 25 godina, potom počela da radi, naravno u rodnom gradu gde je odrastala u Donjem Šoru odnosno Pop Lukinoj ulici, išla u Gimnaziju i delila sudbinu mladih tog vremena. Otac je bio ugledni zanatlija pa je i ćerku vaspitavao u patrijarhalnom duhu da ljudima treba pomagati, sa ljudima imati dobre odnose i ceniti ljude.
- Imala sam pet, šest godina, bila sam bolesna i otac me je odveo kod doktora Čede Kneževića, sećam se fijakerom od Pop Lukine do tu iza Pozorišta gde je bila ordinacija, i još tada sam se divila njegovom odnosu prema pacijentima a miris ambulante, koji mnogima smeta, mene je tada osvojio za čitav život. Sada, posle toliko godina mogu da se setim detalja iz te ordinacije kada sam u sebi rekla da stvarno moram biti lekar- priča dr Vera Rajić, svoje mladalačke želje koje su se kroz život ostvarivale.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa